Cozonacul record din Parcul Izvor e gata încă de vineri și face obiectul curiozității oamenilor care trec pe aici. Oare ce lungime are? Câte kilograme o cântări? Câte ore s-o fi lucrat la el? Ei bine, una dintre bucătăresele care au muncit ore întregi pentru a frământa acest cozonac răspunde la întrebări.
În cadrul Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară, ce se desfășoară în acest weekend în Parcul Izvor, s-a stabilit un record. Bucătărese harnice venite tocmai din Bucovina au frământat cel mai mare cozonac împletit din București după o rețetă tradițională specifică zonei.
Una dintre ele a povestit că ziua ei de vineri a început la ora 4:00 dimineața. Întrebată de un reporter dacă cozonacul stabilește și un record, aceasta a spus că da.
Am mai făcut unul în Parcul Național, dar era de 10 metri, acuma are aproape 20 de metri și cred că în total are peste 500 de kilograme.
Și da, cozonacul este comestibil, iar organizatorii îi așteaptă pe vizitatori să guste din el sau chiar să-l fotografieze.
Pentru prepararea cozonacului s-au folosit ingrediente alese cu grijă:
La festival, bucureștenii pot gusta și din preparate tradiționale de primăvară, produse locale autentice și pot participa la demonstrații culinare live.
Preparatele de aici sunt atât de dulce, cât și pentru cei ce postesc – porc, vită sau oaie la grătar ori în tocănițe, garnituri de post și zeci de salate.
Festivalul este deschis și azi, și duminică, între orele 9:00-22:00, iar intrarea este liberă.
Te-ar mai putea interesa și: