FOTO | „Copacul betonat”, o specie „modernă” care trăiește chinuit printre pavele în București. Mai mulți bucureșteni s-au unit și fac sesizări peste sesizări la PS3

01 mart. 2024
444 Afișari
FOTO |
FOTO | "Copacul betonat", o specie "modernă" care trăiește chinuit printre pavele în București. Mai mulți bucureșteni s-au unit și fac sesizări peste sesizări la PS3 | Sursa foto: Facebook - Cetățean Sector 3/E. Adrian

Câțiva copaci de pe un trotuar din Sectorul 3 au fost înconjurați de pavele, apoi s-a turnat la rădăcina lor beton. Situația a revoltat mai multe persoane.

Copaci sufocați de beton și pavele

Deja recunoaștem cu ușurință când ne aflăm în Sectorul 3 doar uitându-ne după pavelele negre și roșii. Mai mulți bucureșteni care locuiesc în acest sector nu au ezitat să sesizeze neregulile întâlnite în timpul lucrărilor sau chiar după.

De exemplu, pe această stradă din aria administrată condusă de primăria lui Robert Negoiță, după ce s-au realizat lucrările de reabilitare a trotuarului, la rădăcina copacilor, sufocați deja de pavele, s-a turnat beton. Nu trebuie să fim specialiști în pomicultură ca să ne dăm seama că acești copaci nu vor avea o viață lungă.

Imagini cu această situație au fost publicate pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”, iar în secțiunea de comentarii mai multe persoane au reacționat la incidentul revoltător.

Oameni buni! Nu vreau să scriu mai mult în comentariul meu, pentru că se interpretează… Nu este un îndemn, pentru că nu am dreptul să fac asta. Este o simplă rugăminte… Nu mai acceptați așa ceva!

Copaci înconjurați de beton | Sursa foto: Facebook - Cetățean Sector 3/E. Adrian
Copaci înconjurați de beton | Sursa foto: Facebook – Cetățean Sector 3/E. Adrian

Într-un răspuns primit de la Primăria Sectorului 3 cu privire la o sesizare făcută de mai mulți bucureșteni din Sectorul 3 cu privire la tăierea spațiului verde, instituția a transmis că acea zonă este cuprinsă într-un „amplu proiect de amenajare/reamenajare/modernizare alei, trotuare, parcări, spații verzi în scopul armonizării acestora la nivelul întregului sector”.

Iată și ce spun câteva persoane în comentarii:

  • „Cumplit, dureros😪”
  • „Încă o problemă este faptul că mulți copaci datorită lucrărilor au rădăcinile distruse. Aici este mai dificil. Nu prea mai ai ce să rezolvi… Din păcate, după cum am mai spus, ne vom da seama în primăvară asta. Când vor da frunzele. Acum este mai greu de observat.”

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies