FOTO | Cele mai noi detalii despre lucrările la Lotul II Nord de pe Autostrada A0. „În ritmul actual, lucrarea va fi dată în trafic înainte de termen”

22 oct. 2022
5799 Afișari
FOTO | Cele mai noi detalii despre lucrările la Lotul II Nord de pe Autostrada A0. „În ritmul actual, lucrarea va fi dată în trafic înainte de termen”
FOTO | Cele mai noi detalii despre lucrările la Lotul II Nord de pe Autostrada A0. „În ritmul actual, lucrarea va fi dată în trafic înainte de termen”. Sursa foto: Facebook

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a publicat o serie de imagini noi de pe șantierul Lotului II Nord din cadrul Autostrăzii A0. Astfel, lucrările evoluează foarte bine pe acest segment potrivit acestuia, existând chiar posibilitatea ca acest lot să fie dat în circulație înainte de termenul estimat, însă doar dacă lucrările vor continua în ritmul actual.

Lucrările de la Lotul II Nord din cadrul Autostrăzii A0 evoluează peste așteptările autorităților, potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Acesta a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de fotografii cu stadiul actual al lucrărilor, dar și informații despre fiecare dintre cele 10 pasaje și poduri dar și despre cei 19km care alcătuiesc acest segment din Centura Capitalei.

Cele mai noi detalii despre lucrările la Lotul II Nord de pe Autostrada A0

Astfel, iată detalii privind cele zece pasaje și poduri de pe Lotul II Nord al Autostrăzii A0:

  • 𝗡𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗔𝟬-𝗗𝗡𝟭 – se lucrează pe partea de est, unde au fost forați, armați și turnați 46/106 piloți și s-a finalizat execuția radierelor. Continuă lucrările la elevații și la terasamentele bretelelor.
  • 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗔𝟬 𝗮𝗹 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗕𝗮𝗹𝗼𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 – s-a finalizat forarea, armarea și turnarea celor 25 piloți și radierele aferente pasajului și se lucrează la elevații.
  • 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗖𝗙 𝘀𝗶 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗧𝘂𝗻𝗮𝗿𝗶-𝗗𝗶𝗺𝗶𝗲𝗻𝗶-𝗕𝗮𝗹𝗼𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 – s-a finalizat forarea, armarea și turnarea a 163/184 piloți necesari, s-au executat 20 radiere și se lucrează la elevațiile peste acestea.
  • 𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗮𝘂𝗹 𝗠𝗼𝘀𝘁𝗶𝘀𝘁𝗲𝗮 – s-a finalizat forarea, armarea și turnarea tuturor celor 64 piloți aferenți podului și se lucrează la radiere.
  • 𝗡𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗔𝟯 – s-a finalizat forarea, armarea și turnarea a 158 piloți și s-au executat toate cele 18 radiere, 14 podețe și se lucrează la elevații. Terasamentele celor 13 km aferenți bretelelor nodului rutier au fost finalizate în proporție de 95%, iar sistemul rutier 30%.
  • 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗗𝗝𝟮𝟬𝟬 𝗦𝘁𝗲𝗳𝗮𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶-𝗗𝗮𝘀𝗰𝗮𝗹𝘂 – au fost forați, armați și turnați 28/52 piloți aferenți pasajului. De asemenea, s-a executat și devierea drumului județean pentru realizarea lucrărilor pasajului.
  • 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝗝𝟭𝟬𝟬 𝗦𝘁𝗲𝗳𝗮𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶-𝗔𝗳𝘂𝗺𝗮𝘁𝗶 – au fost forați, armați și turnați 28/52 piloți aferenți pasajului și se lucrează la radiere.
  • 𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗿𝗮𝘂𝗹 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗿𝗲𝗮 – au fost forați, armați și turnați 80/92 piloți aferenți podului.
  • 𝗣𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗗𝗿𝘂𝗺 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗔𝗳𝘂𝗺𝗮𝘁𝗶 – au fost forați, armați și turnați 24 piloți aferenți pasajului.

„Reamintesc faptul că lucrările pe acest lot din nordul Capitalei au început în luna august, moment din care, în maximum 22 luni se va putea circula între DN1 #Corbeanca, A3 și DN2 #Afumați. În ritmul actual, la cum evoluează lucrările în acest șantier, lucrarea va fi dată în trafic înainte de termen.”, a scris Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Pe acest lot lucrează peste 800 de muncitori și peste 330 de utilaje și camioane

Mai mult, s-au realizat 1,6 milioane de metri cub de umpluturi din totalul de 2,2 milioane de metri cub, s-au turnat 2 straturi de asfalt pe 3,4 kilometri, în timp ce pe 1,7 kilometri s-au turnat toate cele trei straturi de asfalt. Totodată, au fost executate toate cele 281 de grinzi necesare, lisele prefabricate, dar și aproape toate predalele. Nu în ultimul rând, se amenajează șanțurile pentru preluarea apelor pluviale și se lucrează la relocarea utilităților pe toate zonele șantierului.

GALERIE FOTO de pe Autostrada A0

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi drum

Cookies