FOTO | Cel mai mare centru pentru seniori din București e deschis, de azi, în Sectorul 6. Ce trebuie să facă doritorii ca să se înscrie

27 mai 2024
10000 afișări
FOTO | Cel mai mare centru pentru seniori din București e deschis, de azi, în Sectorul 6. Ce trebuie să facă doritorii ca să se înscrie
FOTO | Cel mai mare centru pentru seniori din București e deschis, de azi, în Sectorul 6. Ce trebuie să facă doritorii ca să se înscrie. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Cel mai mare centru pentru seniori din București s-a deschis luni dimineață în Sectorul 6, pe Șoseaua Virtuții nr. 3. Cele opt încăperi vor găzdui activități precum ateliere de pictură sau de fotografie, vizionări de filme, concursuri de șah sau table. Mai mult, centrul dispune și de un cabinet de consiliere psihologică și un punct de prim ajutor, cărora li se adaugă o bucătărie. Aici, seniorii pot să socializeze, să se relaxeze și chiar să lege prietenii.

Astăzi, 27 mai, a fost inaugurat cel mai mare centru pentru seniori din București. Acesta se află în Sectorul 6, pe Șoseaua Virtuții numărul 3, și are o capacitate de peste 100 de locuri. Potrivit Primăriei Sectorului 6, seniorii din sector sunt invitați aici să socializeze, să ia parte la ateliere, să urmărească filme sau să joace table sau șah.

„Cel de-al patrulea centru pentru seniori din Sectorul 6 s-a deschis în această dimineață, pe Șoseaua Virtuții nr. 3. Dispune de o capacitate de peste 100 de locuri, fiind cel mai mare din București. La aceste cluburi, vârstnicii din Sectorul 6 beneficiază gratuit de o gamă variată de activități, socializează și petrec timp de calitate.

Opt încăperi spațioase, luminoase, mobilate într-un stil prietenos, o bucătărie unde se pot prepara mici gustări, așa arată noul Centru pentru Seniori „Iulia Hașdeu”, inaugurat în această dimineață în cartierul Militari. Aici vor avea loc ateliere de pictură, de fotografie, de teatru, se fac cursuri de utilizare a calculatorului, se vizionează filme, se joacă șah, table etc.”, a transmis Primăria Sectorului 6 printr-un comunicat de presă.

A fost inaugurat cel mai mare centru pentru seniori din București, în Sectorul 6, pe Șoseaua Virtuții

Potrivit autorităților, la centru există și un cabinet de consiliere psihologică și un centru de prim ajutor, unde seniorii pot cere gratuit măsurarea tensiunii sau a glicemiei și pot primi sfaturi de sănătate.

Programul centrului este între orele 09:00 și 16:00 de luni până joi, și de la 09:00 la 14:00 vineri. Acest centru de pe Șoseaua Virtuții nr. 3 a fost deschis de Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, la cererea cetățenilor, care au salutat activitatea celorlalte trei cluburi deja existente în sector.

„Viața activă este extrem de importantă, astfel că m-am preocupat să deschidem cât mai multe cluburi pentru seniori. Astăzi l-am deschis pe cel de-al patrulea. Este cel mai mare din București, cu o capacitate de peste 100 de persoane pe zi. Se află pe Șos. Virtuții, la numărul 3, în locul fostului sediu de Taxe și Impozite. Am digitalizat plățile, i-am învățat pe seniori cum să folosească aparatele Self Pay, dar și cum să facă plăți online de pe calculator, astfel că, în loc să petreacă timp la cozi ca să dea bani, petrec timp liber de calitate, în această clădire renovată și amenajată de DGASPC Sector 6. Socializează, joacă remi, șah, table, croșetează, participă la clubul de lectură, la atelierul de teatru, merg în excursii împreună, își serbează zile de naștere… Într-un cuvânt, leagă prietenii, nu stau singuri și petrec timp de calitate. Au nevoie de toate acestea.
De asemenea, le oferim seniorilor noștri programul Mișcare pentru Sănătate, prin care zi de zi participă la dansuri cu instructor și fac exerciții fizice adaptate nevoilor lor. Sesiunile de sport se țin în trei mari parcuri din sector, de primăvara până toamna, și la Conacul Golescu-Grant iarna. Sportul este extrem de important pentru persoanele vârstnice, care tind să fie destul de sedentare”, a transmis primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Cluburile seniorilor din Sectorul 6 numără în prezent 570 de persoane înscrise. Ca să poată participa la activitățile unuia dintre cluburi, orice persoană vârstnică din sector se poate înscrie atât online cât și fizic. Pentru a deveni membru este necesar ca doritorul să transmită o copie a actului de identitate, a talonului de pensie și a unei adeverințe medicale specifice.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Sursa foto: Primăria Sectorului 6

CITEȘTE ȘI

VIDEO | Nicușor Dan, la plimbare de inaugurare electorală pe Bulevardul Ghencea. “De azi, pe aici se circulă pe două benzi pe sens. Deschidem traficul”

FOTO | Noi imagini cu Berceni Arena, singurul patinoar construit în București în ultimii 70 de ani. Care este stadiul lucrărilor

Trafic ALERT | Splaiul Independenței, închis înainte de pasajul Ciurel. Trafic deviat

Cookies