FOTO | Cei trei iepurași olteni salvați de pompieri din foc de care s-au îndrăgostit mii de bucureșteni. Cel mai mic se rătăcea-ntr-o palmă

10 mart. 2025
345 afișări
FOTO | Cei trei iepurași olteni salvați de pompieri din foc de care s-au îndrăgostit mii de bucureșteni. Cel mai mic se rătăcea-ntr-o palmă
FOTO | Cei trei iepurași olteni salvați de pompieri din foc de care s-au îndrăgostit mii de bucureșteni. Cel mai mic se rătăcea-ntr-o palmă | Sursa foto: ISU - Facebook

Pompierii de la ISU Gorj au reușit să emoționeze oameni din toată țara, inclusiv din București, salvând viața a trei iepurași care au căzut pradă incendiilor de vegetație.

Trei iepurași au fost salvați de pompierii gorjeni din incendiile de vegetație

Departamentul pentru Situații de Urgență (ISU) transmite, printr-o postare pe pagina de Facebook, că unul dintre cei trei iepurași salvați de pompierii din Gorj a fost salvat astăzi, 10 martie. Salvatorii l-au urcat în autospecială, pentru a fi în siguranță până când ei finalizează misiunea de stingere.

Pompierii intervin în localitatea Ursați, pentru a localiza și lichida un incendiu care se manifestă la vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 5 hectare.

Un altul a fost salvat duminică, 9 martie, în timp ce militarii interveneau pentru stingerea flăcărilor violente. Iepurașul are aproximativ două săptămâni și nu este mai mare decât o palmă. El a fost preluat de salvatori, care l-au hrănit cu seringa cu lapte și l-au predat unui veterinar, pentru a fi îngrijit, precizează ISU.

Sursa foto: ISU – Facebook
Sursa foto: ISU – Facebook
Sursa foto: ISU – Facebook

Pompierii gorjeni au găsit al treilea iepuraș pârjolit, aceștia salvându-l din mijlocul flăcărilor, zilele trecute.

A fost ținut într-o cască pe toată durata misiunii de stingere, iar mai apoi dus la veterinar. Un ONG l-a preluat, iar după ce își va reveni o să fie eliberat în mediul natural. Frații lui nu mai sunt în viață, iar părinții probabil că au fugit din cauza flăcărilor sau au avut aceeași soartă ca cei mici.

Sursa foto: ISU – Facebook

Incendiile de vegetație reprezintă un pericol pentru faună și vegetație, întruât:

  • distrug copaci și plante, iar multe animale își pot pierde sursa de hrană, ceea ce poate duce la dispariția unor specii,
  • Solul devine mai puțin fertil, iar regenerarea vegetației poate fi de durată,
  • calitatea aerului scade din cauza fumului și a cenușii degajate, afectând sănătatea oamenilor și animalelor.

Peste 8.000 de hectare mistuite de flăcări, două persoane și-au pierdut viața

Potrivit unui comunicat IGSU, în ultimele patru zile, incendiile de vegetație uscată și litieră de pădure au mistuit peste 8.000 de hectare la nivel național.

Cele mai afectate zone sunt în 15 județe (AB, BC, BH, BN, BV, BZ, CS, GJ, HD, HR, MM, MH, SB, TM și VL). În aceste județe, focul s-a extins rapid, distrugând suprafețe semnificative de teren.

Pompierii au intervenit în aproape 1.400 de situații pentru a limita extinderea flăcărilor.

În urma incendiilor, în ultimele zile, două persoane și-au pierdut viața în județele Vâlcea și Maramureș, iar alte două au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale, printre acestea numărându-se și un pompier din Caraș-Severin.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies