FOTO | Care este stadiul lucrărilor la noul cămin al Universității Politehnica București și când va fi gata. Constructor: Structura clădirii este complet finalizată

08 ian. 2025
1680 afișări
FOTO | Care este stadiul lucrărilor la noul cămin al Universității Politehnica București și când va fi gata. Constructor: Structura clădirii este complet finalizată
| Sursă foto: Facebook-Erbașu

Realizarea noului cămin studențesc al Universității Politehnica din București a fost anunțată încă din anul 2022. Acum, la început de 2025, compania Erbașu le transmite oamenilor care este stadiul lucrărilor și promite că anul acesta proiectul va fi finalizat.

Stadiul lucrărilor la noul cămin al Universității Politehnica București

În noiembrie 2022, a fost semnat un protocol de colaborare pentru realizare acestei construcții între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Compania Națională de Investiții, Erbașu și Universitatea Politehnica, conform Adevărul.ro.

Noul cămin urmează să aibă un total de 700 de locuri disponibile, iar investiția este una de peste 100 de milioane de lei.

După mai bine de 2 ani de la semnarea actului, Erbașu a transmis care este stadiul lucrărilor pentru proiectul de infrastructură educațională. Conform informațiilor oferite de grupul de companii din București, structura clădirii este finalizată, iar acum se lucrează la interior:

Structura clădirii este complet finalizată, iar în prezent lucrăm intens la interioare: zidărie, tencuială, precum și instalațiile sanitare, termice, electrice și de protecție împotriva incendiilor.

Până la începutul noului an universitar, căminul va fi pregătit să devină acasă pentru studenți, oferindu-le condiții moderne și confortabile.

Va avea 350 de camere

Noua clădire unde vor fi cazați studenți din Capitală, de la Universitate Politehnică va avea un total de 700 de locuri, adică 350 de camere. Suprafața construită este de 18.868,68 mp, iar pe lângă numărul mare de camere, clădirea va dispune și de:

  • Săli de lectură, spălătorii, uscătorii, chicinete și săli de mese – la fiecare etaj,
  • Parcare subterană cu 51 de locuri,
  • Panouri solare pentru asigurarea necesarului de apă caldă.

Lucrările sunt realizate de către Erbașu și echipa cu Popp & Asociații și Ground-Studio. Fondurile necesare, circa 101,8 milioane lei, sunt asigurate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții.

Companie Erbașu a făcut publice și o serie de fotografii de pe șantier:

Sursă foto: Facebook-Erbașu
Sursă foto: Facebook-Erbașu
Sursă foto: Facebook-Erbașu

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies