FOTO | Căminele groazei din Grozăvești, unde câțiva studenți au fost jefuiți și invadați de gândaci. Nu au nici apă caldă, nici pază la intrare. „Oamenii străzii se spală în băile noastre”

31 iul. 2023
1216 Afișari
FOTO | Căminele groazei din Grozăvești, unde câțiva studenți au fost jefuiți și invadați de gândaci. Nu au nici apă caldă, nici pază la intrare. „Oamenii străzii se spală în băile noastre”
FOTO | Căminele groazei din Grozăvești, unde câțiva studenți au fost jefuiți și invadați de gândaci. Nu au nici apă caldă, nici pază la intrare. „Oamenii străzii se spală în băile noastre”. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta

De multe ori s-a vehiculat zvonul că în căminele din București nu sunt condiții și că studenții locuiesc acolo de nevoie și nu de plăcere. Există cazuri și cazuri, unele cămine au condiții bune, iar altele arată ca în filmele de groază, cu gândaci la tot pasul și pereți găuriți. Astăzi vă vom prezenta câteva cămine din Grozăvești în care unii studenți ai Universității București au avut o experiență oribilă și au plecat atât dezamăgiți, cât și fără o parte din bunuri.

Câțiva studenți au fost victime ale unui furt

În noaptea de 30 spre 31 iulie 2023, în jurul orei 03:00, câțiva dintre studenții Universității București cazați în căminele din Grozăvești au fost victimele unui furt. În absența acestora, o persoană s-a strecurat pe geam în camerele lor și a furat bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

De menționat este faptul că ușile camerelor erau încuiate, de aceea, hoțul s-a decis să intre pe geam.

Printre bunurile materiale furate de numără: două laptop-uri, un ceas, o pereche de căști, un ghiozdan, haine și accesorii.

Potrivit declarației unei martore, victimele au sesizat poliția, care a venit și a luat amprente din camerele respective. Acum, se așteaptă identificarea vinovatului.

După această experiență, studenții sunt îngrijorați și spun că se tem pentru siguranța lor, mai ales că aceasta nu a fost singura experiență negativă pe care au trăit-o în cămine.

Studenții au mai spus că paza căminelor lasă de dorit. Au existat momente în care câțiva dintre aceștia au surprins oameni ai străzii spălându-se în băile căminelor, care sunt la comun, pe hol.

Poarta campusului Grozăvești
Poarta campusului Grozăvești. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta

„Sunt gândaci peste tot”

În unele cămine ale Universității din București, gândacii sunt găsiți peste tot: în băi, pe holuri, în dormitoare și chiar și în pat. Una dintre studentele cazate într-unul dintre căminele din Grozăvești prin programul „UB Summer University” ne-a povestit ce a găsit în cameră atunci când a ajuns pentru prima dată:

Eu am stat timp de două săptămâni în cămin, în cadrul proiectului UB Summer University, care este o tabără pentru elevi. Anul acesta am fost în jur de 170 de elevi și am stat cu toții în cămine. Au fost sesizate de mai multe ori problemele cu gândacii. Când m-am cazat, în momentul în care mi-am așezat ghiozdanul pe pat, am văzând ieșind de acolo foarte mulți gândaci. Astfel, am solicitat o dezinsecție.” a declarat tânăra pentru B365.ro

Gândaci în căminele din Grozăvești
Gândaci în căminele din Grozăvești. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta

Tânăra respectivă a povestit că într-unul dintre cămine a găsit un carnețel la intrare, unde trebuiau scrise problemele sesizate de către studenți. Însă, unii așteptau și câte 3 săptămâni până să fie băgați în seamă și să fie luate măsuri.

Asociația Studenților din Universitatea București au făcut o postare pe Instagram în care a prezentat problemele pe care le întâmpină studenții cazați în cămine.

Mai multe persoane și-au povestit, în comentarii, propriile experiențe și spun că, deși au existat sesizări, nu au fost luate măsuri. Ba chiar mai mult, studenții au fost cei învinuiți.

Câteva dintre experiențele povestite de tineri

  • „Incredibil cum studenții încă se confruntă cu asemenea probleme. Aproximativ 5 ani am stat în acest campus și nu este prima data când sunt sesizate probleme de acest gen, de cele mai multe ori vina era tot a noastră, a studenților si ni se reproșa ca nu știm să păstrăm și cum să ne comportăm. Totul este la pământ, începând de la procesul de cazare unde la fiecare început de an universitar stăteam în stres pentru nu eram sigură ca voi prinde un loc la cămin până la cazarea efectivă unde NU existau condiții decente, camere curate, liniște și respect din partea administratorilor și a altor persoane care locuiau în acel camin.” – A. S.
  • „Pe lângă condițiile care sunt cum sunt…nu vreau să imi aduc aminte la ce coadă am stat pentru a prinde un loc pe timpul verii in cămin. Au fost cozi de la 1 dimineața, până la 15 ziua următoare. Jalnic! Și eram toți în sesiune. Lipsa de interes pentru noi este uriașă. Vina este colectivă, a asociațiilor în momentele în care ar trebui să se ocupe de cazări, a direcției cămine, a UB-ului în general….intră bani căcălău de la noi, studenții, și nici măcar apă caldă nu avem. Se face economie și noi facem pneumonie că 5 zile din 7 ne spălăm cu apă rece! Bătaie de joc totul, de la A la Z. Sunt atât de multe de zis…” – N.
  • „Mi se pare rușinos să stau la 4 dimineața să îmi aleg camerele din cauza gândacilor, să mă spal la țeavă și să îmi fie frică să nu iau vreo boală din cauza jegului din cămine.” – A. I.

Mai jos, câteva imagini din cămine

Cum arată saltelele din cămine
Cum arată saltelele din cămine. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta
Pereții camerelor
Pereții camerelor. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta
Prizele camerelor
Prizele camerelor. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta
Țevi cămine Grozăvești
Țevi cămine Grozăvești. Sursa foto: Instagram/ @asub.insta
Baia unui cămin
Baia unui cămin. Sursa foto: ASUB
 Cameră de cămin
Cameră de cămin. Sursa foto: ASUB
În ce condiții trăiesc studenții cazați în căminele din Grozăvești
În ce condiții trăiesc studenții cazați în căminele din Grozăvești. Sursa foto: ASUB

Unii studenți au făcut sesizări atât la Universitatea București, cât și la autorități și speră ca problemele să fie cel puțin remediate, dacă nu, chiar rezolvate.

Te-ar putea interesa și:

Cookies