FOTO | Bucureștenii din zona Brățării ar putea avea, totuși, autobuze. Negoiță a făcut stații, dar acuză STB că încetinește proiectul. Răspunsul STB

06 oct. 2023
6595 Afișari
FOTO | Bucureștenii din zona Brățării ar putea avea, totuși, autobuze. Negoiță a făcut stații, dar acuză STB că încetinește proiectul. Răspunsul STB
FOTO | Bucureștenii din zona Brățării ar putea avea, totuși, autobuze. Negoiță a făcut stații, dar acuză STB că încetinește proiectul. Răspunsul STB. Sursa foto: B365.ro

Robert Negoiță îi acuză pe cei de la STB că nu vor să introducă mijloace de transport în zona Brățării din Sectorul 3 al Capitalei, după ce au fost amenajate stații. Societatea de Transport București a venit cu un răspuns.

Negoiță susține că a finalizat stațiile de autobuz, dar STB refuză să introducă vehicule

În cadrul ședinței de marți, 3 octombrie 2023, Robert Negoiță le-a transmis cetățenilor din Sectorul 3 că are de gând să introducă mijloace de transport în comun în zona Brățării, mai exact, aproape de Parcul Teilor.

Reamintim faptul că în zona respectivă nu există mijloace de transport, cele mai apropiate sunt la cel puțin 20 de minute distanță de Parcul Teilor. De la stația de metrou „Nicolae Teclu”, spre exemplu, până la Parcul Teilor, distanța este cam de 20 – 25 de minute, pe jos.

Astfel, primarul a spus că a vorbit cu Societatea de Transport București (STB) despre introducerea unei linii de autobuz în zona Brățării. Inițial, PS3 și STB ar fi stabilit că trebuie construite întâi două stații, cu tot marcajele corespunzătoare.

PS3 a făcut stațiile, a trasat marcajele respective și i-ar fi comunicat acest lucru și STB-ului.

Ulterior, Negoiță i-a acuzat pe cei de la STB că ar fi avut cerințe suplimentare, cum ar fi: băi la capăt de linie și locuri de odihnă pentru șoferi.

Marcaj stație STB
Marcaj stație STB. Sursa foto: B365.ro
Stație STB lângă Parcul Teilor
Stație STB lângă Parcul Teilor. Sursa foto: B365.ro

Primarul a susținut în fața oamenilor că aceste cerințe i se par puțin deplasate. Deci, proiectul cu STB ar mai dura ceva timp, până se va găsi o soluție rezonabilă.

Am vorbit cu STB să facem aici stații de autobuz, că îmi spun oamenii că nu au mijloace de transport în comun. Mi-au cerut stație, le-am făcut, au vrut marcaje, le-am făcut. Toalete în parc am pus, dar au venit cu și mai multe cerințe. Au zis că vor și locuri de odihnă pentru șoferi, toalete la capăt de linie… Așa că nu știm când o să vrea Societatea să aducă autobuze și în zona Brățării”, a declarat primarul Robert Negoiță.

Răspunsul oferit de STB

Pentru a vedea punctele de vedere din partea ambelor părți, atât a Primăriei Sectorului 3, cât și a Societății de Transport București, B365.ro a cerut un răspuns din partea STB, legat de cele spuse de primar.

Astfel, STB ne-a comunicat că, într-adevăr, în momentul de față există un dialog între ADITPBI și PS3 pentru a fi stabilite detaliile tehnice privind punerea în funcțiune a noului traseu.

Când stațiile vor fi gata, inclusiv lucrările care includ și racorduri la rețelele de utilități, STB va fi gata să introducă mijloace de transport în zona Brățării.

Mai jos, răspunsul integral oferit de STB, la solicitarea B365.ro:

STB S.A. – ca operator al serviciului de transport public – are capacitatea tehnică și disponibilitatea pentru a răspunde cerințelor de transport public pentru zona Brățării.
În prezent există un dialog instituțional între ADITPBI (entitate care reglementează înființarea noilor trasee de transport public) și Primăria Sectorului 3 pentru a stabili detalii tehnice privind punerea în funcțiune a noului traseu.
Odată finalizate lucrările de amenajare a stației – lucrări care includ și racorduri la rețele de utilități – STB S.A. este pregătit să introducă mijloace de transport în zona Brățării. Menționăm că lucrările de amenajare/racord sunt gestionate de către Primăria Sectorului 3, iar avizul pentru un traseu nou este aprobat de ADITPBI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies