FOTO | Bucureșteni din Tineretului se pregătesc iar de protest, nemulțumiți că Primăria S4 a tăiat copaci de pe bulevard, a betonat alveole și-a făcut parcări

13 mai 2024
10535 afișări
FOTO | Bucureșteni din Tineretului se pregătesc iar de protest, nemulțumiți că Primăria S4 a tăiat copaci de pe bulevard, a betonat alveole și-a făcut parcări
FOTO | Bucureșteni din Tineretului se pregătesc iar de protest, nemulțumiți că Primăria S4 a tăiat copaci de pe bulevard, a betonat alveole și-a făcut parcări | Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului - Facebook

Un protest va avea loc joi, 16 mai, prin care comunitatea civică din Cartierul Tineretului se opune desființării alveolelor de pe Bulevardul Tineretului din care s-au tăiat copaci în declin biologic, lucrările fiind realizate de Primăria Sectorului 4.

Mai mulți bucureșteni cer refacerea alveolelor

Mai mulți bucureșteni vor protesta joi, 16 mai, la intrarea Bulevardului Tineretului cu Strada Vișana, începând cu ora 18:00, opunându-se desființării alveolelor de pe Bulevardul Tineretului din care s-au tăiat copaci în declin biologic.

Comunitatea civică din Cartierul Tineretului cere refacerea alveolelor și plantarea de copaci.

Al doilea protest prin care noi, comunitatea civică din cartierul Tineretului ne opunem lucrărilor efectuate de Primăria Sectorului 4 de a desființa alveolele din care s-au tăiat copacii în declin biologic.

Cerem refacerea alveolelor desființate și pregătirea lor pentru plantarea de noi copaci.

Vrem Copaci, nu alveole betonate!!

Protestul a fost anunțat pe pagina de Facebook „Acțiunea Comunitară Tineretului”.

Imagini de la primul protest:

Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului - Facebook
Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului – Facebook
Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului - Facebook
Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului – Facebook

Imagine cu o alveolă care a fost desființată:

Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului - Facebook
Sursa foto: Acțiunea Comunitară Tineretului – Facebook

Primul protest a avut loc pe 8 mai

Este al doilea protest de acest fel. Primul a avut loc pe data de 8 mai, unde aproximativ 30 de oameni s-au adunat pentru a-și exprima nemulțumirile legate de betonarea alveolelor.

În prima oră de protest ei au traversat Bulevardul Tineretului pe trecerea de pietoni, fără blocarea circulației, pe culoarea verde la semaforul pentru pietoni.

Totodată, au afișat pancarte cu „Vrem copaci”, „Nu vrem beton”, iar pe trotuar și în fostele alveole au scris cu cretă „Aici a fost un copac”, potrivit G4Media.ro.

Locuitorii vor ca lucrările de asfaltare să fie sistate până o instituție abilitată, cum ar fi Direcția de Mediu a Primăriei Capitalei sau Garda de Mediu decide dacă este legală decizia de a se asfalta alveolele de pe aliniamentul Bulevardului Tineretului.

Ce s-a întâmplat cu alveolele

Alveolele se aflau între locurile de parcare și, în timpul sărbătorilor de Paște și al zilelor libere, acestea au fost acoperite cu beton de PS4. Administrația sectorului a explicat că spațiile verzi nu-și mai aveau rostul pentru că erau prea mici, iar copacii s-ar fi uscat oricum.

În ciuda acestui lucru, în alte alveole similare, copacii au reușit să supraviețuiască. În locul alveolelor betonate și desființate, mai exact 18 la număr, s-au făcut noi locuri de parcare.

PS4 a obținut autorizație de defrișare de la Primăria Capitalei, pentru că arborii reprezentau un pericol public. Astfel, administrația publică a eliminat, odată cu copacii uscați, și alveolele.

Într-un răspuns oferit G4Media, PS4 a afirmat că este vorba de 20 alveole care vor dispărea, dar vor fi plantați copaci în locul lor, pe trotuar, pentru a crea umbră.

Camelia Băcioiu de la Acțiunea Comunitară Tineretului, un grup activ pe Facebook, prezentă la primul protest, a declarat următoarele:

18 alveole sunt deja desființate, iar 52 sunt în lucru. În 25 de alveole au pus copaci, și restul stăm așa și așteptăm, oare ce va întâmpla? Va fi asfalt sau va fi copac?

Oamenii s-au declarat nemulțumiți și din cauza faptului că administrația a decis desființarea alveolelor fără a-i consulta pe oamenii din Cartierul Tineretului.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies