FOTO | Bruno ăsta micul și flâmândul, dar și alți căței, salvați de pe străzile din București de echipe ASPA. Un altul era prizonierul unui gard, unde i se blocase lăbuța

20 feb. 2024
11597 Afișari
FOTO | Bruno ăsta micul și flâmândul, dar și alți căței, salvați de pe străzile din București de echipe ASPA. Un altul era prizonierul unui gard, unde i se blocase lăbuța
FOTO | Bruno ăsta micul și flâmândul, dar și alți căței, salvați de pe străzile din București de echipe ASPA. Un altul era prizonierul unui gard, unde i se blocase lăbuța. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

Echipele ASPA București au intervenit de mai multe ori săptămâna trecută pentru preluarea câinilor fără stăpân care circulau pe domeniul public.

Printre cățeii salvați se numără și unul în vârstă de numai două luni, care se plimba flămând și dezorientat în zona unei stații de metrou din Sectorul 6.

Ce acțiuni au demarat săptămâna trecută angajații ASPA București

ASPA București a transmis marți, 20 februarie 2024, pe pagina de Facebook, că echipajele Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au intervenit zilele trecute pentru preluarea unor câini care circulau liberi, fără însoțitori, pe domeniul public.

Joi, 15 februarie, angajații ASPA București au fost sesizați cu privire la un câine fără stăpân care se agățase într-un gard de pe strada Lunca Cetății din Sectorul 3.

Câinele se afla de ceva timp în această situație, iar starea sa de sănătate începuse să se degradeze. Un echipaj ASPA a acționat și i-a desfăcut piciorul câinelui cu calm, după care l-a transportat de urgență la adăpost. Acolo, echipajul medical i-a asigurat tratamentul medical corespunzător.

Cățelul prins în gard
Cățelul prins în gard. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

Vineri, pe data de 16 februarie, ASPA a primit o sesizare pentru un pui de cățel în vârstă de doar 2 luni, care se plimba flămând și speriat în zona stației de metrou „Constantin Brâncuși” din Sectorul 6.

Un echipaj a mers pe teren și a preluat cățelul, aducându-l la adăpost. Acolo, animăluțul a început schema de vaccinare, a fost deparazitat și va fi promovat pentru adopție.

Puiul de cățel salvat
Puiul de cățe salvat. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

Sâmbătă, pe 17 februarie, ASPA București a primit o nouă sesizare. Un câine din rasa Amstaff a fost lăsat liber și nesupravegheat pe Str. Modestiei din Sectorul 1.

Echipajul ASPA care a răspuns la sesizare a capturat câinele și l-a transportat la adăpostul ASPA Mihăilești. În urma verificărilor efectuate la adăpost, s-a constatat că animalul este microcipat. Cazul a fost transmis mai departe Poliției pentru a se efectua verificări.

Câine Amstaff
Câine Amstaff. Sursa foto: Facebook/ ASPA București

Te-ar putea interesa și:

Cookies