Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) le-a transmis bucureștenilor, și nu numai, că pentru un sortiment brânză franțuzească este retrasă de pe rafturile magazinului Carrefour și rechemată de la clienți. Există suspiciuni de prezență a unei bacterii în produs.
În această săptămână, ANSVSA a anunțat oamenii, prin intermediul unui comunicat de presă, că un produs comercializat în cadrul lanțului de hipermarketuri Carrefour a fost rechemat de la clienți. Produsul a fost scos de la raft la cererea furnizorului, astfel că oamenii sunt rugați să nu-l consume.
Este vorba despre un sortiment de brânză franțuzească. Motivul rechemării este suspiciunea de prezență a bacteriei Escherichia coli.
Societatea Jean Perrin procedează la retragerea de la vânzare și la rechemarea următoarelor produse, ca urmare a suspiciunii de prezență a bacteriei Escherichia coli. Aceste produse au fost vândute la raft, în sistem de autoservire.
Datele de identificare ale produsului sunt:
Această bacterie produce toxina Shiga (STEC) care poate provoca, în săptămâna de după consum, următoarele simptome:
ANSVSA a transmis și că, în 5-8% dintre cazuri, persoanele care au fost infectate cu această bacterie pot avea complicații renale severe. Copii sunt cei mai vulnerabili.
Având în vedere cele expuse mai sus, oamenii sunt rugați să nu consume produsele. În situația în care brânza a fost deja consumată și apar simptomele enumerate mai sus, oamenii sunt rugați să consulte un medic. Dacă simptomele nu apar în 15 zile, nu este nevoie de o consultație medicală.
Clienții pot fie să distrugă produsele, fie să le returneze la magazinul de unde au fost cumpărate. Mai multe detalii referitoare al această rechemare pot fi cerute la numărul de telefon: 0800-672-121.
Cluj
Brașov
Pitești
Timișoara