FOTO | Blocul în pericol de colaps de pe Baltagului 17 e, de azi, în proces de consolidare. Nicușor Dan și-a pus cască și verificat cu mâna sa crăpături din pereți

04 mart. 2024
2213 afișări
FOTO | Blocul în pericol de colaps de pe Baltagului 17 e, de azi, în proces de consolidare. Nicușor Dan și-a pus cască și verificat cu mâna sa crăpături din pereți
FOTO | Blocul în pericol de colaps de pe strada Baltagului e, de azi, în proces de consolidare. Nicușor Dan și-a pus cască și verificat cu mâna sa crăpături din pereți | Sursa foto: Nicușor Dan/FB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că blocul de locuințe de pe strada Baltagului, de la numărul 17, a intrat azi (luni, 4 martie) în proces de consolidare:

Astăzi am început lucrările de consolidare a unui bloc de apartamente din strada str. Baltagului nr. 17. Este vorba despre o clădire rezidențială construită în anii ’50 care se va consolida și reabilita cu fonduri PNRR. Valoarea investiției este de 10 milioane de lei.

Șantierul de la blocul de locuințe de pe Baltagului, inaugurat pe 4 martie

Clădirea este pericol iminent de prăbușire la un eventual cutremur, mai spune Nicușor Dan:

Potrivit specialiștilor AMCCRS, această clădire era în precolaps și, după ce au cerut ajutorul nostru, locatarii au fost relocați, pentru siguranța lor, în alte locuințe de necesitate, până când se vor putea muta înapoi într-un imobil modernizat, consolidat și renovat.

consolidare bloc Baltagului
Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook
consolidare bloc Baltagului
Sursa foto: Nicușor Dan/facebook

la un moment dat,Nicușor Dan a verificat cu mâna sa adâncimea crăpăturilor din pereții blocului. 🙂

consolidare bloc Baltagului
Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook

Lucrările de consolidare și reabilitare presupun înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie eficientă energetic, montarea panourilor fotovoltaice, trecerea la un sistem centralizat de încălzire, pentru că în prezent locatarii se încălzesc cu centrale de apartament şi sobe pe gaz, înlocuirea instalațiilor existente etc. 

Sute de blocuri cu risc seismic major, doar cțâteva șantiere de consolidare

În București sunt, în acest moment, 849 de clădiri cu risc seismic major – clasele de risc I și II. Și asta în condițiile în care multe au rămas, încă, neevaluate. Oricum, pe site-ul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor de Risc Seimic, lista clădirilor vulnerabille în caz de cutremur e uriașă. Sunt aproape 140 de pagini cu imobile care au nevoie de consolidare – mai exact, 2.761.

Europa liberă amintește că, dintre toate aceste clădiri, dimineață se lucra la doar  două dintre ele, zece șantiere sunt în conservare, iar 147 se află în diferite etape de proiectare.

 

 

 

Cookies