FOTO | “Berceni, ori îți place, ori te temi” – varianta cu bolarzi. Mai degrabă te temi, când dai peste ei pe mijloc de trotuar. “Te împiedici și ziua, noaptea e de vise rele”

29 apr. 2024
7564 afișări
FOTO | “Berceni, ori îți place, ori te temi” - varianta cu bolarzi. Mai degrabă te temi, când dai peste ei pe mijloc de trotuar. “Te împiedici și ziua, noaptea e de vise rele”
FOTO | “Berceni, ori îți place, ori te temi” - varianta cu bolarzi. Mai degrabă te temi, când dai peste ei pe mijloc de trotuar. “Te împiedici și ziua, noaptea e de vise rele” | Sursa foto: Ești din Berceni dacă.../Facebook

În cazul în care n-ați trecut de ceva timp prin Berceni, mai exact pe trotuarul de pe Șoseaua Olteniței, probabil nu știți că e presărat cu bolarzi.

Sunt pe mijlocul trotuarului… sau poate  nu chiar, pentru că e destul de neclară și  delimitarea dintre trotuar și parcare. Oricum, avem în fața ochilor lucrare notabilă la capitolul estetică și siguranță urbană.

E o imagine surprinsă de un bucureștean din grupul de Facebook „Ești din Berceni dacă”:

Bolarzi-berceniSursa foto: Ești din Berceni dacă…/Facebook

Acest luuung, lung șir de bolarzi este, cumva, parte din „semnătura” urbană adusă, în ultimii ani, Sectorului 4 în general, cartierului Berceni în special: Semnătura cu Bolarzi.

Bolarzii din Berceni

Îi vezi cum se ridică, semeț și amenințător, aproape pe oriunde: pe trotuare, prin parcări, pe… niciunde.

Un bucureștean vorbește, în aceeași comunitate, despre unul dintre pericolele reale cu care vine bolardul, chiar dacă, la prima impresie, ai fi tentat să zice „uită-te pe unde mergi!”. Iar observația sa sună așa:

Dacă e seara și ești un pic neatent, te duci direct pe burtă dacă te împiedici de un bolovan din ăsta. Sincer, n-am mai văzut nicăieri în lume bolovani plantați pe trotuare. În general, oamenii normali eliberează trotuarele, nu pun capcane pentru pietoni. Ce or zice oamenii din anul 2100 când s-or uita la pozele astea cu bolovanii puși în drum ? O  sa zică ” mă, da’ proști erau bunicii noștri!”

Poliția Capitalei a zis deja că „stâlpișorii” de beton sunt periculoși și trebuie scoși

În noiembrie anul trecut (adică acum câteva luni), Poliția Capitalei a comunicat oficial că bolarzii de 700 de lei bucata, aceste clopote de beton cu care Primăria S4 a împânzit sectorul, sunt periculoși și trebuie scoși/

Bolarzii nu respectă normativul care stabilește ce înălțime și cum trebuie semnalizate obiectele puse pe domeniul public, astfel încât acestea să nu fie un pericol pentru cetățeni și pentru participanții la trafic.

Mai mult, într-un răspuns oficial pentru Hotnews, Poliția Capitalei a anunțat că a somat Primăria Sector 4 să scoată stâlpii, în mod special cei puși pe carosabil, în zona intersecțiilor și a locurilor de parcare.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies