FOTO | Au apărut primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei din București. Copiii s-au jucat baschet, iar adulții s-au relaxat în hamace

01 iun. 2023
1267 afișări
FOTO | Au apărut primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei din București. Copiii s-au jucat baschet, iar adulții s-au relaxat în hamace
FOTO | Au apărut primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei din București. Copiii s-au jucat baschet, iar adulții s-au relaxat în hamace. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Au apărut primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei din Militari, care a avut loc astăzi. Momentan, este gata doar prima fază.

Sute de bucureșteni au participat la inaugurarea Parcului Liniei

Primarul Sectorului 6 a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini de la inaugurarea Parcului Liniei, care a avut loc astăzi, 1 iunie 2023, la ora 10:00.

Sute de bucureșteni au venit la inaugurare împreună cu copiii lor și s-au bucurat de noul parc din Sectorul 6.

Primarul Ciprian Ciucu le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru că au venit și le-a urat „La mulți ani” micuților. De asemenea, acesta a mai adăugat că urmează să fie începută și faza a-II-a a parcului.

De astăzi Bucureștiul are un nou parc! Parcul Liniei, în Militari la Lujerului.
Vă mulțumesc pentru încredere! Imediat ne apucam de Faza 2.
La mulți ani copiilor noștri!” a scris edilul pe Facebook
De asemenea, copiii s-au bucurat de locurile de joacă și de terenurile de baschet ale parcului.
Nici adulții nu au fost mai prejos. Aceștia s-au urcat în hamace și s-au simțit bine, alături de copii.
Nici adulții nu au fost mai prejos. Aceștia s-au urcat în hamace și s-au simțit bine, alături de copii. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Nici adulții nu au fost mai prejos. Aceștia s-au urcat în hamace și s-au simțit bine, alături de copii.
Adulții s-au simțit bine la inaugurarea Parcului Liniei
Adulții s-au simțit bine la inaugurarea Parcului Liniei. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Parcul Liniei se întinde pe o suprafață de 45.000 metri pătrați

În urmă cu câteva zile, PS6 a publicat primele imagini din Parcul Liniei, alături de câteva informații despre acesta.

Faza 1 din Parcul Liniei se întinde pe o suprafață de 45.000 metri pătrați și se află între Plaza Mall România și Cora Lujerului, fiind gândit ca o zonă de promenadă. Acesta are o pistă de biciclete, terenuri de baschet omologate, un mare skatepark și locuri de joacă pentru copii mari și mici.

Pista de biciclete are o lungime de 1,1 km, terenurile de baschet sunt construite la standardele Federației Internaționale de Baschet, având gradene pentru spectatori, iar skateparkul este cel mai mare din sector.

În interiorul parcului există și o fântână drydeck, dar și un loc de joacă generos, de aproape 2.000 mp, cuprinzând echipamente pentru copiii între 1 și 14 ani. Acestea sunt amenajate pentru trei grupe de vârstă: 1-5 ani, 3-8 ani, 4-14 ani. De asemenea, există și leagăne pentru „mama și copilul”, trasee sportive, construite din lemn și funie. Întreaga suprafață este prevăzută cu un covor elastic din cauciuc.

Până la sfârșitul anului 2023 va fi gata și faza a doua, care are 2,5 hectare.

Te-ar putea interesa și

Cookies