Într-un apartament din Sectorul 2 a fost descoperit și curățat un focar de infecție. Locuința era plină de ambalaje, haine și tot felul de lucruri aruncate peste tot.
Echipele Primăriei Sectorului 2 au acționat pentru curățarea unui apartament care devenise focar de infecție. Locuința respectivă putea pune în pericol sănătatea persoanelor care locuiau în blocul respectiv, precum și a proprietarului.
Primarul Sectorului 2 a spus că s-a intervenit rapid pentru eliberarea apartamentului de gunoaie și lucruri vechi:
Proprietățile neîngrijite sunt în general o problemă, urâțesc orașul și sunt o pacoste pentru cei care locuiesc în jur. Însă atunci când ne confruntăm cu un focar de infecție într-un apartament, deja devine o chestiune de sănătate publică.De aceea luăm aceste cazuri foarte în serios. Avem proceduri de urgență pentru intervenție rapidă ori de câte ori ne este permis accesul.
Trebuie să câștigăm în instanță dreptul să intervenim. Practic să intrăm nepoftiți în casa omului și să facem curat. Iar apoi să trecem sub furcile caudine să găsim soluții care să trateze cauza. Să luăm acești oameni în grijă, să le asigurăm o viață decentă – nu îngropați în gunoaie”, a spus edilul.
Ca un apartament să ajungă să fie îngropat în gunoi, trebuie să se întâmple anumite lucruri. În primul rând, trebuie să existe un proprietar care adună foarte multe lucruri și le colecționează și asta este și cauza principală.
Însă, persoanele care nu pot renunța la lucruri și preferă să își umple locuințele de obiecte de care, cel mai probabil, nu vor mai avea nevoie niciodată suferă de așa-numita „tulburare de tezaurizare”.
Tulburarea de tezaurizare este o afecțiune mentală care determină o persoană să achiziționeze și să păstreze în mod compulsiv obiecte, indiferent de valoarea sau utilitatea lor. Acest comportament poate duce la o varietate de probleme fizice și psihologice, inclusiv depresie, anxietate și izolare socială.
Astfel că oamenii care suferă de această tulburare tind să aibă locuințele, mașinile sau chiar garajele pline de obiecte. În acest fel, apar focarele de infecție care îi pot afecta și pe cei din jur.
Te-ar putea interesa și: