FOTO | Am văzut apusul de pe Arcul de Triumf și merită să-l vezi și tu, fiindcă e minunat. Poți vizita gratuit monumentul din București până la sfârșit de octombrie

04 sept. 2023
918 afișări
FOTO | Am văzut apusul de pe Arcul de Triumf și merită să-l vezi și tu, fiindcă e minunat. Poți vizita gratuit monumentul din București până la sfârșit de octombrie
FOTO | Am văzut apusul de pe Arcul de Triumf și merită să-l vezi și tu, fiindcă e minunat. Poți vizita gratuit monumentul din București până la sfârșit de octombrie

De când m-am mutat în București, mi-am pus în plan să vizitez toate obiectivele turistice din acest oraș și să imortalizez fiecare moment în parte, astfel, m-am decis să merg să văd apusul de pe Arcul de Triumf. Chiar dacă am așteptat la coadă, s-a meritat fiecare minut, asfințitul a fost superb.

Intrarea în Arcul de Triumf este gratuită

Când le-am propus prietenilor mei să mergem pe Arcul de Triumf, mi-au pus, înainte de toate, clasica întrebare: „Cât costă?”. Deci, probabil aceasta este curiozitatea multor oameni. Ei bine, intrarea este gratuită, iar monumentul poate fi vizitat în fiecare weekend, în intervalul orar 14:00 – 21:00, până pe data de 29 octombrie 2023.

După ce mi-am asigurat prietenii că nu trebuie să plătească nimic pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase și mai importante monumente istorice din București, aceștia au acceptat să mergem și am pornit la drum. Spun „drum”, pentru că am avut de schimbat vreo 2 metrouri, după care a trebuit să mergem pe jos vreo 15 minute.

Ajunși acolo, am văzut că mulți alți bucureșteni au avut aceleași planuri ca și noi sâmbătă, așa că ne-am pus la coadă și am așteptat să ne vină rândul.

În timp ce așteptam, am observat că vizitatorii trebuie să respecte anumite reguli în momentul în care intră în monument, anume:

Reguli de acces în Arcul de Triumf
Reguli de acces în monument. Sursa foto: B365

Bucureștiul printr-un binoclu

După o așteptare de vreo 20 de minute, ne-a venit și nouă rândul. Bucuria a durat până în momentul în care am văzut câte scări avem de urcat, după ne-a trecut, aproape instant.

Partea bună este că, în timp ce urcam scările, am admirat decorațiunile de dinăuntrul Arcului și am citit ceea ce scria pe pereți, legat de istorie. A fost interesant.

Într-un final, am ajuns sus, pe grandiosul Arc de Triumf din București, monumentul care apare în majoritatea pozelor de pe Instagram atunci când cauți hashtag-ul „București”.

Am mers și am analizat toate colțurile terasei, numai ca să prind unghiul perfect pentru a privi apusul. Bineînteles că l-am și fotografiat, doar nu am urcat atâtea scări degeaba, trebuia să am și eu o amintire și, evident, să fac un story pe Instagram.

Apusul văzut de pe Arcul de Triumf
Apusul văzut de pe Arcul de Triumf. Sursa foto: B365

Mai mult decât atât, pe Arcul de Triumf există chiar și un binoclu prin care poți vedea peisajele mai îndeaproape și chiar și ceea ce fac bucureștenii în trafic.

Nu prea am știut să îl folosesc, deci, am văzut doar o parte din Palatul Parlamentului și câțiva șoferi care așteptau la semafor. Dar, poate voi stiți să folosiți binoclul, așa că vă recomand să mergeți. E gratuită și utilizarea lui.

Binoclu Arcul de Triumf
Binoclu Arcul de Triumf. Sursa foto: B365

„Micul Paris”

Nu am stat foarte mult timp sus, pentru că mai erau și alți oameni care așteptau la coadă, așa că ne-am făcut pozele, am admirat peisajul și am coborât.

La final, am făcut o poză și cu monumetul istoric de la depărtare. E un peisaj sublim, nu am avut cum să ratez așa moment.

Nu degeaba se numește Bucureștiul „Micul Paris”, Arcul de Triumf este un fel de Turnul Eiffel, doar că mai micuț, însă, de o mare importanță pentru istoria Capitalei.

Arcul de Triumf București
Arcul de Triumf București. Sursa foto: B365

Dacă nu aveți planuri în weekend, chiar vă recomand să vă luați familiile și prietenii ca să mergeți să vizitați Arcul de Triumf. Nu o să regretați!

Apusul văzut de acolo va fi unul de neuitat. Aveți grijă doar să nu fie cerul înnorat!

Te-ar putea interesa și:

Cookies