Prin ploaie și prin vânt, după ce am greșit și metroul, am ajuns la Festivalul „Toamna la Ceaun” de la intrarea în Parcul Național. Din păcate, nu pot spune că experiența mi-a plăcut sau că aș mai repeta-o, pentru că îmi creasem niște așteptări (cum fac de obicei când merg undeva), care nu au fost îndeplinite.
Însă, poate voi veți avea o experiență diferită de a mea și vă veți distra pe cinste acolo, cine știe?
După ce m-am informat și am scris despre ce evenimente au loc în București în acest minunat sfârșit de săptămână, mi s-a făcut puțin foame. Și cum am o lene extraordinară când vine vorba de gătit, am zis că mai bine merg să mănânc undeva, în aer liber, o porție de mâncare care să fie sațioasă.
Printre evenimentele care aveau mâncare se regăseau: Festivalul „Toamna la Ceaun”, Asia Fest și Bucharest Street Food Festival. Ultimele două aveau loc fie începând de vineri, fie în weekend, iar eu am vrut să ies undeva joi.
Astfel, m-am decis să merg la Festivalul „Toamna la Ceaun” de pe Bulevardul Basarabia. Atenție! Când mergeți la festival, să nu căutați pe Maps „Bd. Basarabia”, ci Parcul Național, pentru că acolo are loc evenimentul. Eu, din lipsă de neatenție și somn, am ajuns pe la Costin Georgian, am făcut vreo 3 drumuri cu metroul ca să ajung acolo la Piața Muncii, unde era, de fapt, evenimentul.
Plus că ploua, era frig, nu aveam nici umbrelă și aveam și o foame de lup, că mna, am zis că mănânc pe cinste la festival.
Când am ajuns acolo, sincer vă spun, mă așteptam să fie mai mare, mai luminat și mai plin de viață. Erau deschise câteva standuri: o gogoșerie, un fel de bar cu must, un magazin cu langoși, unul cu carne și încă unul care nu știu ce avea, că erau capacele puse peste mâncare.
Am plecat de acasă cu gândul că la festival voi mânca fie o porție de sarmale, fie o porție de cârnați de Pleșcoi cu muștar. Din nefericire, această așteptare a mea, aparent irealizabilă, nu a fost îndeplinită.
La standul mare cu mâncare, am întrebat: „Bună ziua, aveți sarmale?”. Domnul de acolo îmi spune: „Nu, nu avem sarmale astăzi, poate facem în weekend?”.
Ce mai puteam să zic? Dacă tot am bătut drumul până aici, trebuie NEAPĂRAT să mănânc ceva. Merg mai în față, întreb o doamnă: „Bună ziua, cât costă o porție de frigărui?” (erau niște frigărui de pui, cu roșii și ceapă, nu foarte mari). Ia doamna o frigăruie de pe grătar, o cântărește și îmi spune: „26 de lei costă”. Eu mă gândeam că de 15 lei, cât costă suta de grame, îmi iau măcar o frigăruie, mai pun încă 15 și mânănc două, plus o garnitură ceva… mă încadram în 50 de lei. De unde…
Am zis: „Lăsați, cârnați de Pleșcoi aveți?”, la care doamna: „Nu, nu avem, doar ce vedeți aici”. Mi-am luat până la urmă vreo patru cârnăciori subțiri… 18 lei. Plus o porție de cartofi mică, în total, 32 de lei.
Eu am ieșit bine la preț, însă prietena cu care am fost a dat 75 de lei pe o bucată de carne de porc cu cartofi prăjiți.
Mai jos, vă atașez lista prețurilor și cam ce mâncare se găsea ieri:
La celelalte tarabe, un pahar de must era 15 lei, dar prețurile la gogoși și langoși nu mi le amintesc.
Noi ne-am luat mâncarea la pachet, pentru că ploua. Însă, dacă prindeți vreme bună, puteți mânca la măsuțele special amenajate.
ȚIN SĂ MENȚIONEZ CĂ KETCHUP-UL ERA AL MEU, DE ACASĂ.
Cam atât. De sarmale și de cârnați de Pleșcoi nu am avut parte, nici de vreme bună și nici de prețuri accesibile. Mă rog, așa se manifestă inflația, asta este.
Oamenii promit o atmosferă mai bună în weekend și mai multă mâncare. Prețurile vor rămâne aceleași totuși, așa că luați-vă portofelele sau cardurile la voi (au și POS). Pupici!
Te-ar putea interesa și: