Primăvara se ține pe poziții și a dat o zi cu soare, sâmbătă, 5 aprilie, specială pentru Turul Magnoliilor, organizat, de B365.ro, împreună cu Damian Anfile, în cadrul Festivalului Magnoliilor.
Traseul a fost de la fostul leagăn al Ecaterinei până la Institutul pentru studiul istoriei universale Nicolae Iorga.
De-a lungul drumului, bucureștenii au descoperit istorisirile locurilor și florile sezonului.
Festivalul Magnoliilor este în toi, fiind sezonul florilor rozalii și albe. Iar primăvară a ținut cu noi, vremea a fost frumoasă pentru Turul Magnoliilor, susținut de Damian Anfile.
Ghidul i-a dus pe participanți pe un traseu al istoriei, pe parcursul căruia au descoperit magnolii și au făcut poze instagramabile.
Turul a început pe Bulevardul Mărăști 14 bis, fostul Leagăn Sfânta Ecaterina. Aici, participanții au aflat povestea prințesei Ecaterina, care fusese răpită de tatăl ei. Aceasta a administrat orfelinatul ridicat în memoria ei și activitățile ei caritabile. Cea mai remarcabilă acțiune a ei a fost îngrijirea echipajelor supraviețuitoare, in timpul bombardamentelor de la câmpurile petroliere de la Ploiești. Damian a amintit că până și Michael Jackson a venit în vizită la Ecaterina.
După am luat-o la pas spre strada Kiseleff, care este prima stradă dreaptă din București, care datează din 1832. La plimbare, am descoperit, pe lângă istoria clădirilor emblematice, și magnolii care fac mai frumos Bucureștiul, așa cum se întâmplă în fiecare primăvară.
Fun fact: melodia „Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara” se referă chiar la o cârciumă de la șoseaua Kiseleff.
Fiecare participant avea un dispozitiv cu căști prin care ascultau mai bine poveștile spuse de Damian. Astfel, fiecare a intrat în firul poveștilor vechiului București, admirând și florile de la marginea drumului.
Poveștile marilor personalități ca Titulescu, Kogălniceanu, Candiano sau regele Mihai i-au transportat pe participanți în istoria orașului și momentele când Bucureștiul a devenit un reper al țării.
Nu doar ascultau, dar și participau activ la întregul tur, răspunzând când Damian mai avea vreo întrebare.
S-a făcut și o pauză mică în parcul Kiseleff, dar informațiile istorice au continuat. Ghidul le-a povestit oamenilor despre cum s-a construit parcul, dar și povestea lui Antipa și administrarea muzeului care-i poartă numele.
După pauză, turul a continuat spre Bulevardul Aviatorilor, unde magnoliile au continuat să fie surprinse pe gazonul de-a lungul drumului.
Printre detalii privind trecutul bulevardului, participanții se opreau la florile rozalii și surprindeau cum strălucesc la soare.
Într-un final, turul s-a încheiat la Institutul pentru studiul istoriei universale Nicolae Iorga. Dar activitățile Festivalului Magnoliilor nu s-au oprit aici. Iubitorii de flori au mers la Sun Plaza pentru mai multe activități.
Aceștia și-au pus creativitatea la încercare la un atelier de florărie. Participanții au realizat buchete cu flori colorate, în vase, pe care le-au luat acasă să se bucure de primăvară, daca vremea nu ține cu noi de săptămână viitoare.
La Turul Magnoliilor au fost oameni de toate vârstele, dar și un invitat mai aparte. Oliver, un labrador strălucitor, a venit cu echipa lui Damian să se asigure că totul merge strună. Așa a admirat și el magnoliile Bucureștiului.
Câinele a mers de la om la om, s-a împrietenit cu fiecare, fiind mereu mângâiat. El mai rămânea în urmă să admire magnoliile, dar revenea in ritmul mulțimii.
Câteodată conducea el oamenii spre destinații, dând dovadă că știe mai bine locurile Capitalei și e bucureștean adevărat.