Pentru cei care poate nu au văzut încă „Frozen” (deși e greu de crezut că mai există cineva), e vorba despre celebrul film cu „hai afară la zăpadă sau poate nu vrei la zăpadă”.
Povestea o are în centru pe Elsa, o prințesă care are puterea de a controla gheața. Într-o clipă de neatenție, o rănește pe sora ei, Ana, iar de atunci e închisă în camera ei și nu mai are voie să iasă la joacă. După ce Ana se face bine, începe să îi cânte Elsei la ușă celebra melodie și s-o cheme afară, însă toate eforturile sunt în zadar. Ăsta e momentul în care prințesele din sală încep să verse primele lacrimi.
Sursa foto: B365
Elsa ajunge să preia coroana regatului, însă, pentru că nu își poate controla puterile, transformă ținutul într-un tărâm cu iarnă eternă (de acolo și denumirea „Frozen”) și se izolează în munți. Sora ei, Ana, pleacă într-o călătorie plină de peripeții pentru a o găsi și a o convinge să aducă vara înapoi. În această aventură, Ana este însoțită de un vânzător simpatic de gheață, Kristoff, și renul său loial, Sven. Pare-se că omul nu pleacă la drum cu prințesa Ana neapărat pentru că îi era tare dragă, însă nu are de ales, din moment ce afacerea lui cu vândutul de gheață se duce pe apa sâmbetei. Între timp își dă seama că o iubește, dar asta-i altă poveste.
Pe drum îl întâlnesc pe adorabilul Olaf, omul de zăpadă creat de Elsa în copilăria fericită a celor două. Acesta îi ajută să ajungă la Elsa. Gata cu spoilerul, nu vă spun prin câte peripeții au trecut pe drum, însă un lucru e clar. Cu toții au aflat la final că „un gest de iubire adevărată poate topi o inimă de gheață”. Ăsta a fost momentul când și câteva mămici au dat câteva lacrimi de emoție.
Dacă pentru cei mici Elsa și Ana au fost în centrul atenției, mulți dintre cei mari au vrut să vadă „cum e” aici. Sau cel puțin cei care nu au fost acolo la insistențele copiilor.
Sala Immersive de la Museum of Immersive New Art (MINA) este mare și înaltă, însă îți dă un aer de intimitate. Cu perne și pufuri așezate pe jos, îți găsești ușor un loc în care să stai confortabil, fără să dai cot în cot cu vecinul. Ai spațiu suficient și să-ți întinzi picioarele, astfel că nu pleci paralizat după două ore de stat pe scaun. Sunetul e bun, poate puțin cam puternic pe alocuri, însă am observat că organizatorii au reglat asta din mers.
E mult spațiu pentru ca cei mici să se bucure cu adevărat de experiență. Nu a fost vorba doar despre proiecția filmului „Frozen” în sine, ci despre ceva mai degrabă interactiv. Copiii, absorbiți de poveste, au trăit intens fiecare moment. Câțiva au ridicat mâinile și au dansat în timp ce Elsa și Ana cântau de zor. La scenele tensionate – când Ana este dezamăgită că povestea ei de dragoste cu prințul Hans este doar o minciună – părinții au avut destul loc să-i ia în brațe pe cei mici care s-au pus pe plâns. Și să le explice că în viață trebuie să ai răbdare, că totul va fi bine.
Biletul a costat 22 de lei, iar în schimbul acestor bani am primit un voucher pe care l-am putut folosi la bar. Variantele erau două sticle de apă, o limonadă sau un fresh de portocale. Cei mici au fost mai încântați de meniurile cu băutură răcoritoare și popcorn.
Povestea Elsei a putut fi vizionată doar în cadrul acestui eveniment, însă la muzeu rulează constant alte proiecții. Filmul cu cea mai mare priză la public e unul despre dinozauri. „Dinozaurii, o călătorie imersivă în lumea preistorică” este proiectat pe o suprafață de 400 de metri pătrați, la 360 de grade. Showul nu este doar unul de lumini și animații speciale, ci și unul educativ. Cei mici pot afla informații captivante despre Triasic, Jurasic și Cretacic. Aici, copiii fac cunoștință cu peste 30 de specii de dinozauri.
Programul complet îl găsiți pe site-ul muzeului.
Te-ar mai putea interesa și: