Fotbalul american în Bucureşti: Cât trebuie să investeşti în această pasiune, unde poţi juca FOTO

de:
22 aug. 2015
32 Afișari
Fotbalul american în Bucureşti: Cât trebuie să investeşti în această pasiune, unde poţi juca FOTO

Pentru a afla mai mult despre practicarea acestui sport în Capitală, am discutat cu fondatorul echipei Bucharest Warriors, Cristian Rizu.

Aşa am aflat că Bucharest Warriors a fost înfiinţată în 2007 şi principala misiune asumată e de a oferi bucureştenilor oportunitatea de a învăţa şi de a juca fotbalul mai puţin cunoscut în România.

„Până acum, am pregătit peste 500 persoane, am jucat 60 de meciuri şi am participat la cinci campionate naţionale”, povesteşte Cristian Rizu, fondatorul echipei.

Menţionează că  fotbalul american este un sport de strategie, care implică muncă de echipă şi multe resurse. Totodată, subliniază că, deşi este un sport de coliziune, nu este unul atât de violent precum se crede. Adaugă, de asemenea, că echipamentul de proiecţie este eficient, iar rata accidentelor este foarte mică.

Echipa Bucharest Warriors este formată din oameni cu vârste şi meserii variate, de la doctori la studenţi- oameni uniţi de aceeaşi pasiune.

ROLUL JUCĂTORILOR:

„În primul rând, o echipă trebuie să aibă minim 50 de jucători, aceştia sunt apoi împărţiţi în trei sub-echipe: ofensivă, defensivă şi echipa specială. În aceste sub-echipe, fiecare jucător are un rol clar definit în teren şi în strategia de joc. Pe teren se află mereu 11 jucători, care trebuie să execute scheme de joc ce durează câte 5 secunde fiecare. Între scheme, există o pauză de 40 secunde în care echipele planifica următoarea schema de joc.”, adaugă fondatorul.

 

Are you ready? #FotbalAmerican @ Bucharest Warriors

Posted by Bucharest Warriors on Friday, 6 March 2015

Deşi este un sport costisitor, iar un set complet, cu protecţii şi uniformă de joc, costă mai mult de 400 de euro, Cristian Rizu anunţă că Bucharest Warriors pune la dispoziţia jucătorilor toate cele necesare, astfel încât persoanele interesate să poată practica acest sport fără să investească în echipament. 

CUM TE POŢI ÎNSCRIE ÎN ECHIPĂ:

Doritorii se pot înscrie pe www.warriors.ro/inscrie-te.

„Dacă nu au experienţă, vor trece printr-un program de iniţiere şi formare, iar apoi vor fi integraţi în echipa principală. Aceştia vor primi din partea Clubului echipamente de protecţie (cască, shoulderpad), uniformă de meci, bază de pregatire completă”, subliniază Cristian Rizu.

Toamna aceasta, echipa are programate patru meciuri amicale cu echipe din ţară şi din străinătate, două meciuri de pregatire şi două participări la turnee de flag football (varianta non-contact). Pentru 2016, vor fi programate două stagii de pregătire, înaintea Campionatului Naţional de Fotbal American. Printre obiectivele echipei, se numără şi înfiinţarea Federaţiei Române de Fotbal American, dar şi un complex sportiv special amenajat pentru echipă.

 

Bucharest Warriors 2014 Game Highlights – vs. Thunder WolverinesJoin us at www.warriors.ro/inscrie-te#FotbalAmerican

Posted by Bucharest Warriors on Wednesday, 3 September 2014

În România sunt peste 10 echipe de fotbal american, o parte dintre ele fiind active constant în Campionatul Naţional de Fotbal American.

Cookies