Fotbaliști din Liga 1, în vizorul procurorilor pentru pariuri ilegale

de:
20 nov. 2015
4 Afișari
Fotbaliști din Liga 1, în vizorul procurorilor pentru pariuri ilegale

Fotbaliştii că au pariat pe site-uri sportive ilegale  au fost depistaţi întâmplător de inspectorii Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, după ce aceştia i-au luat la puricat pe toţi cei 70.000 de români prinşi că au pariat pe site-uri ilegale.

Fotbaliştii din prima ligă au fost printre primii controlaţi, mai ales că, în doar două săptămâni, au jucat sume foarte mari de bani: peste 5.000 de euro fiecare.

„Noi nu identificăm în aceste liste jucători, nejucători, angajaţi ai unei instituţii. Nu avem de unde să ştim acest lucru. Şi nici nu ţine de competenţele noastre. Noi, mai departe, listele respective şi toate informaţiile de care dispunem le-am trimis mai departe instituţiilor competente. (…) Noi am făcut plângere penală. FRF ne-a solicitat o întâlnire, pe care am programat-o săptămâna viitoare”, a declarat Cristinela Odeta Nestor, preşedintele ONJN, potrivit Digi24.ro. 

Regulamentul FRF le interzice cu desăvârşire fotbaliştilor să joace la pariuri. Vizate sunt nu doar competiţiile sportive interne, ci toate meciurile internaţionale organizate de FIFA sau UEFA.

Cei prinşi riscă suspendarea pe doi ani şi o amendă de 300.000 de lei din partea FRF.

Sancţiunile din partea Federaţiei de Fotbal nu sunt singurele pe care riscă să le primească acum fotbaliştii români cu microbul pariurilor în sânge. Cei care au jucat pe site-urile ilegale sume mai mari de 5.000 de euro riscă şi o amendă de până la 10.000 de lei, din partea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Cei care au pariat sume mai mici, ar putea scăpa cu un simplu avertisment.

Cookies