Fostul viceprimar al Capitalei este noul director general al ELCEN

de:
06 mart. 2015
42 Afișari
Fostul viceprimar al Capitalei este noul director general al ELCEN

„Am fost desemnat sa conduc ELCEN, o companie de importanta nationala in sistemul energetic. Este o mare provocare si vreau ca, in scurt timp, alaturi de membrii Consiliului de Administratie, sa scoatem societatea din impasul in care se afla. As dori ca in perioada urmatoare, CET-urile sa devina adevarate centre de profit si voi face toate diligentele necesare in acest sens”, declara Marcel Nicolaescu intr-un comunicat de presa, citat de Hotnews.ro.

În urmă cu aproximativ o lună a ținut un discurs în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) în care a criticat aspru lipsa de disponibilitate a ELCEN pentru realizarea fuziunii cu RADET (regie aflată în subordinea CGMB).

Marcel Nicolaescu spunea ca ELCEN se opune fuziunii cu RADET din cauza unor „nelegalitati” si „pierderi foarte mari” care ar urma sa fie demascate in urma transferului la Electrocentrale Bucuresti.

„La acest moment perla coroanei in sistemul energetic national, ciclu combinat de la Cet Vest, nu functioneaza din mai. De cinci ani trebuie sa intre in reparatii capitale, respectiv schimbarea unor piese de schimb la turbina de aburi. S-a prelungit lictatia, a avut loc licitatia, nu s-a respectat caietul de sarcini, nu functioneaza ciclu combinat si va spun ca la acest moment sunt pierderi extraordinar de mari. La fiecare zece zile avem 1 milion de euro. Din calculale mele acest ciclu combinat nu va putea fi pus in functiune decat in partea a doua a acestui an, pana la acel moment stiti care vor fi pierderile? In jur de 30 – 35 de milioane de euro. Cine suporta? Locuitorii Capitalei”, spunea Nicolaescu in 2 februarie.

El a mai declarat ca „supracompensarea calculata de ELCEN a fost mincinoasa si declarata zero de catre ANRE si li se imputa acum o factura de 280 de milioane de lei”.

„Suntem pe 2 februarie, la aproape 2 ani de cand a fost aprobat memorandumul care prevedea termene prin care la sfarsitul toamnei trecute trebuia sa aiba loc fuziunea dintre producatorul ELCEN si transportatorul si distribuitorul RADET de asa maniera incat sa duca la cresterea eficientei energetice si aici ma refer la intregul lant tehnologic, pornind de la productie, transport, distributie. La acest moment, in februarie 2015, ne aflam la o plimbare a proiectului hotararii de Guvern intre diferite ministere care avizeaza sau nu avizeaza”, a conchis Nicoalaescu.

Cine este Marcel-Octavian Nicolaescu

Marcel-Octavian Nicolaescu a absolvit Facultatea Economia Industriei, Constructiilor si Transporturilor, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu specializarea management. Are peste 20 de ani de experienta in management.

De-a lungul timpului, si-a desfasurat activitatea in Ministerul Postelor si Telecomunicatiilor, Romtelecom, Posta Romana, Compania Nationala a Sarii (Salrom). De asemenea, timp de doi ani, până spre sfârșitul anului trecut, a ocupat functia de Viceprimar al Capitalei.

Cookies