Fostul soţ al Elenei Băsescu, prins băut la volan | Filtre de poliție în București, în noaptea de vineri spre sâmbătă

11 iun. 2022
531 afișări
Fostul soţ al Elenei Băsescu, prins băut la volan | Filtre de poliție în București, în noaptea de vineri spre sâmbătă

Bogdan Ionescu, fostul soţ al Elenei Băsescu, a fost prins sub influenţa alcoolului la volan și i s-a deschis dosar penal, în urma unui control al poliţiştilor rutieri din Capitală, în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează News.ro.

Bogdan Ionescu, în vârstă de 43 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 1 sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la sediul INML pentru recoltarea de mostre biologice, fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Un număr de 34 de sancţiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost date în urma unor controale în trafic făcute de poliţiştii de la Brigada Rutieră din Capitală pentru prinderea şoferilor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Totodată, au fost constatate patru infracţiuni.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, activităţi de control în mai multe puncte, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie înregistrate din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În urma acestor controale, poliţiştii rutieri au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 21.500 de lei, şi au constatat 4 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere; una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, a anunţat Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere: 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie), 3 pentru infracţiunile la regimul rutier; 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

 

Îți recomandăm și:

Cookies