Fostul șef FMI Dominique Strauss-Kahn a fost ACHITAT în dosarul de proxenetism

de:
12 iun. 2015
5 Afișari
Fostul șef FMI Dominique Strauss-Kahn a fost ACHITAT în dosarul de proxenetism

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional a fost achitat în procesul în care era judecat pentru proxenetism în formă agravată, informează Digi24.ro. Un tribunal din Lille l-a găsit nevinovat pe Dominique Strauss-Kahn pentru toate acuzaţiile. El era acuzat că a adus prostituate pentru mai multe petreceri deocheate care au avut loc în Franţa, Belgia şi Statele Unite.

Dominique Strauss-Kahn a susţinut mereu că a participat la petreceri, dar că nu ştia că fetele erau plătite.

DSK şi-a dat demisia de la şefia FMI după ce a fost acuzat de viol în SUA. Ulterior, justiţia americană a renunţat la inculpare din lipsă de probe, dar femeia care l-a acuzat de viol s-a constituit parte civilă într-un proces şi a primit bani de la fostul şef al FMI pentru a renunţa la acţiunea din justiţie.

Ulterior, Dominique Strauss-Kahn a intrat în vizorul justiției din Franța, pentru acuzații de proxenetism. Dominique Strauss-Kahn a rămas impasibil, vineri, în timpul citirii sentinţei. El s-a mulţumit doar să dea din cap când judecătorul Bernard Lemaire l-a anunţat că-l eliberează, declarându-l nevinovat.

Strauss-Kahn era acuzat că se afla în centrul unei reţele de prostituţie create de „prieteni” de-ai săi din nordul Franţei. Judecătorii de instrucție au stabilit la finalul anchetei că DSK nu putea să ignore faptul că femeile cu care făcea sex erau plătite şi că petrecerile respective erau organizate special pentru el. În apărarea sa, DSK s-a declarat adept al libertinajului.

Dominique Alderweireld, alias Dodo la Saumure, deţinătorul unor bordeluri în Belgia, a fost de asemenea achitat, la fel ca şi partenera sa Béatrice Legrain. Suspectat că a trimis prostituate din Belgia în regiunea Lille, dar şi la Paris şi în Statele Unite, el era singurul protagonist din acest caz împotriva căruia parchetul a cerut o pedeapsă la închisoare cu executare.

Judecătorul Bernard Lemaire a stabilit însă că acuzațiile nu erau bine fundamentate.

Potrivit Mediafax, Tribunalul l-a condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pe fost responsabil cu relaţiile publice la Hotelul Carlton, René Kojfer, dar i-a achitat pe Hervé Franchois şi Francis Henrion, foşti membri ai conducerii hotelului. Tribunalul a stabilit că René Kojfer, „pivotul” cazului, a ajutat cinci femei să se prostitueze, fără să reţină circumstanţe agravante de grup organizat, şi că a acţionat ca intermediar pentru clienţi. Procurorul, care l-a catalogat drept „sergent-recrutor al prostituţiei din Lille”, ceruse să fie condamnat la 15 ani de închisoare.

„Prietenii” lui DSK – fostul comisar-şef al Securităţii în departamentul Nord Jean-Christophe Lagarde, Emmanuel Riglaire, conducătorul unei firme de materiale medical Patrice Pazskowski şi fostul director al unei filiale a grupului BTP Eiffage din Pas-de-Calais David Roquet – care erau acuzaţi de organizarea partidelor de sex, au fost, de asemenea, achitaţi.

Cookies