Fostul şef de la Dinamo, Vasile Turcu, audiat la DNA în cazul posibilului blat din Liga Campionilor

de:
24 feb. 2015
0 Afișari
Fostul şef de la Dinamo, Vasile Turcu, audiat la DNA în cazul posibilului blat din Liga Campionilor

Vasile Turcu, fostul acţionar al lui Dinamo, a ajuns marți la DNA, unde va fi audiat într-un dosar care vizează transferul jucătorului Ştefan Radu la gruparea italiană Lazio Roma, scrie romaniatv.net.

Turcu era acționar la Dinamo în perioada transferului, vânzarea fotbalistului fiind precedată de partida Dinamo – Lazio Roma, din preliminariile Ligii Campionilor, care este suspectată de blat.

Vasile Turcu spunea în urmă cu o săptămână, pentru ProSport, că președintele clubului italian, Claudio Lotito, i-a propus să încaseze bani negri în transferul lui Radu Stefan, de la Dinamo la Lazio, însă l-a refuzat pe italian. „Eu am fost cu Borcea şi cu Becali la Lazio, am semnat contractul cu Lotito. Mi s-a propus şi mie să-mi dea bani şi aşa şi aşa. Am refuzat. Am zis ca eu vreau totul pe hârtie. S-a încercat. Adică, am dedus eu că nu vor să mai plăteasca TVA-ul. Am semnat contractul la 5 dimineaţa”, spunea Turcu.

Scandalul a izbucnit după ce fotbalistul Cristi Pulhac a declarat că a avut suspiciuni la acel meci. Ulterior, fostul acţionar dinamovist Vladimir Cohn a spus că blatul a fost făcut de Cornel Dinu şi Cristi Borcea, iar preţul a fost transferul lui Radu Ştefan la Lazio Roma.

Cookies