SMART CITY

Fostul şef al Casei de Cultură Sector 3, repus în funcţie de instanţă, cu salarii retroactive

Directorul Casei de Cultură din Sectorul 3, Mircea Oprişan Bodolan, a fost eliberat din funcţie prin Hotărârea Consiliului Local nr. 25 din 15.04.2008, el aflând despre această măsură după întoarcerea din concediu.

Când s-a trezit fără obiectul muncii, Mircea Oprişan a dat în judecată Consiliul Local Sector 3, instanţa reţinând după proces că „nu au fost îndeplinite condiţiile legale pentru eliberarea din funcţie”.

Astfel, şeful Casei de Cultură a cerut judecătorilor să oblige Consiliul Local Sector 3 să îl repună pe post şi să i se plătească retroactiv salariile restante. În plus, Mircea Oprişan Bodolan a solicitat să i se plătească daune morale în cuantum de 50.000 de lei, la care se adaugă cheltuielile de judecată.

La finalizarea procesului, instanţa a decis ca şeful casei de Cultură Sector 3 să primească salariile din 2008 până în prezent, însă daunele morale au fost evaluate de judecători la suma de 1.000 de lei, plus încă 2.000 de lei contravaloarea a o parte din cheltuielile de judecată.

La ultima şedinţă de Consiliu Local Sector 3, aleşii locali au aprobat în unanimitate reintegrarea lui Mircea Oprişan Bodolan în funcţia de director al Casei de Cultură.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button