Fostul secretar de stat pentru revoluţionari, George Costin, a fost CONDAMNAT la 7 ani de închisoare

de:
05 dec. 2013
6 Afișari
Fostul secretar de stat pentru revoluţionari, George Costin, a fost CONDAMNAT la 7 ani de închisoare

Conform sentinţei pronunţate de instanţa de fond, George Costin a fost condamnat la 7 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. Inculpatul a mai primit 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, scrie mediafax.ro.

În urma contopirii pedepselor pentru fiecare infracţiune în parte, fostului secretar de stat i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de 7 ani de închisoare şi 4 ani interzicerea unor drepturi. Din condamnare a fost dedusă perioada de reţinere şi arestare preventivă, începând cu data de 27 februarie 2012 şi până la 27 aprilie 2013, când inculpatul a fost liberat provizoriu sub control judiciar.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 2 ani şi 6 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi încă zece inculpaţi, printre care fiul şi soţia lui George Costin.

Curtea de Apel Piteşti a mai dispus „confiscarea specială asupra sumei de 9.453.390 de lei, dobândită de inculpaţii Costin George, Bolocan Mihai, Cotenescu Serafim, Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe,Costin Florentina, Costin George-Ştefan, Preda Valentin, Gheorghe Marin, Ciulinaru Vasile, Sfârlează Petre prin săvârşirea infracţiunilor sau confiscarea bunurilor aparţinând acestor inculpaţi până la concurenţa acestei valori, respectiv câte 945.339 de lei de la fiecare”.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Piteşti nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

George Costin, fost secretar de stat pe problemele revoluţionarilor şi preşedinte al Asociaţiei Decembrie 1989 Metrou România, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pe 20 iunie 2012, sub acuzaţiile de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi folosirea influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Cookies