ARHIVA B365

Fostul primar al unei comune din Olt, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

NIȚULESCU TUDOREL, primar al localității Grojdibodu, jud. Olt, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

BURUNTIA MARIAN, asociat şi administrator al S.C. MARCEL & MARIAN TRANS S.R.L. și S.C. Marcus Impex S.R.L., la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

SIMA GIGI, diriginte de șantier, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

S.C. MARCEL & MARIAN TRANS S.R.L., în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

„În perioada 2008 – 2012, inculpatul Niţulescu Tudorel, în calitate de primar al localităţii Grojdibodu, jud. Olt, beneficiind de ajutorul inculpatului Buruntia Marian, administrator al S.C. Marcus Impex S.R.L. și SC Marcel & Marian Trans SRL, a încheiat 9 contracte de lucrări cu aceste societăţi, cu nerespectarea dispoziţiilor OUG 34/2006, în sensul fracţionării nejustificate a lucrărilor de modernizare la drumul comunal 37 şi a acceptat la plată decontarea unor lucrări neexecutate de firmele prestatoare, pe baza unor situaţii de lucrări şi a unor procese-verbale de recepţie ce nu reflectau realitatea.

În același context, inculpatul Sima Gigi, în calitate de diriginte de şantier, nu a verificat realitatea lucrărilor menţionate în procesele verbale de recepţie, facilitând decontarea unor lucrări neefectuate sau efectuate necorespunzător din punct de vedere calitativ, de către inculpatul Niţulescu Tudorel.
Prin săvârșirea infracțiunilor descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu comunei Grojdibodu, jud. Olt, în cuantum de 613.908,54 lei (fără T.V.A.) reprezentând lucrări neefectuate şi, în consecinţă, un folos necuvenit în favoarea S.C. Marcus Impex S.R.L. în cuantum de 371.046,32 lei (fără T.V.A.) şi în favoarea S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L. în cuantum de 242.862,22 lei (fără T.V.A.)”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile deţinute de inculpații Nițulescu Tudorel, Burunția Marian, Sima Gigi și S.C. Marcel & Marian Trans S.R.L..

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button