Potrivit procurorilor, în cursul lunii martie 2008, inculpatul Rădulescu Ioan, în calitate de primar al comunei Copăceni, jud. Ilfov (calitate ce îi conferea de drept funcţia de preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni), a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, în echivalent lei), urmând ca în schimb, inculpatul să acţioneze (având în vedere atribuţiile sale de Preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni) şi să intervină pe lângă ceilalţi membri ai Comisiei, astfel încât suprafeţele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe diverse suprafeţe de teren din comuna Copăceni, jud. Ilfov şi care intenţionau să înstrăineze dreptul de proprietate, să fie poziţionate una lângă alta în cadrul unui plan parcelar (întocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni),
„Ulterior, terenurile respective urmau să fie alipite în beneficiul denunţătorului cumpărător, având ca rezultat obţinerea unei suprafeţe de teren mai mare, ca şi tot unitar, până la o suprafaţă totală de 10 – 20 de hectare de teren agricol.
În luna octombrie 2015, pe fondul discuţiilor purtate cu reprezentanţii persoanei denunţătoare (ce îi solicitau definitivarea lucrării parcelare în condiţiile stabilite iniţial sau în caz contrar restituirea „datoriei” de 140.000 de euro), inculpatul RĂDULESCU IOAN (în contextul în care nu mai exercita funcţia de primar al comunei Copăceni, jud. Ilfov) a pretins foloase constând în nerestituirea „datoriei” de 140.000 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copăceni, în vederea definitivării planului parcelar conform înţelegerii iniţiale avute cu denunţătorul la nivelul lunii martie 2008.
Inculpatului RĂDULESCU IOAN i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 22 octombrie 2015, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, anunţă DNA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.