Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia instanței este definitivă

01 feb. 2023
1355 afișări
Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia instanței este definitivă
Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia instanței este definitivă. Sursa foto: Fanatik

Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, rămâne condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare după ce instanța supremă i-a respins definitiv recursul. În acest moment Oprescu. în vârstă de 71 de ani, se află în Grecia, autoritățile elene respingând cererea de extrădare a acestuia în România.

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, va rămâne cu condamnarea de 10 ani și 8 luni de închisoare după ce instanța supremă a respins miercuri recursul în casație formulat de acesta. Hotărârea de astăzi a instanței este definitivă în acest caz, potrivit Hotnews.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Decizia instanței este definitivă

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare la 13 mai 2022, sub acuzarea de primire de mită în septembrie 2015, când ar fi primit suma de 25.000 de euro de la Bogdan Popa, care era la acea vreme directorul Administrației Cimitirelor, bani care ar fi provenit din activități de corupție.

Pedeapsa finală a lui Sorin Oprescu a fost dublată, după ce instanța îl condamnase inițial la 5 ani și 4 luni de închisoare. Decizia Curții de Apel București a venit la aproape șapte ani distanță de când dosarul a fost trimis în judecată de DNA, la finalul anului 2015.

Acuzațiile pentru care a fost condamnat Sorin Oprescu sunt următoarele:

  • 6 ani şi 6 luni închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în variantă agravată,
  • 6 ani închisoare pentru luare de mită,
  • 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu,
  • 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de spălarea banilor

Pedepsele au fost contopite, fostul primar al Capitalei fiind condamnat la închisoare pentru cea mai gravă dintre infracțiuni, cea de 6 ani și 6 luni, la care se adaugă un spor de 4 ani și 2 luni.

Mai mult, din condamnarea de 10 ani și 8 luni va fi redusă perioada de arest la domiciliu și de arest preventiv din perioada 6.11.2015 – 14.01.2016.

Sorin Oprescu se află în Grecia în prezent

Sorin Oprescu a fugit din țară după ce a fost eliberat pe cauțiune în 31 mai 2022. Cererea de extrădare a lui Oprescu, formulată de statul român, a fost respinsă de Curtea de Apel din Atena, pe motiv că fostul primar al Capitalei nu ar beneficia de condiții potrivite în arest în România și nu ar putea fi tratat pentru bolile de care suferă.

Sorin Oprescu, prins în Grecia. Fostul primar al Capitalei a primit 40 de  zile de arest. Update - Fanatik.ro

CITEȘTE ȘI

Bucureștenii vor plăti o taxă suplimentară pentru folosirea mașinilor Spark. „Va fi percepută pentru a se acoperi parțial prețul parcării”

Așa arăta Bucureștiul iarna, în anii ’30. Imagini de excepție, imortalizate de “Omul cu o mie de ochi”: Iosif Berman, unul dintre primii fotoreporteri din România

Aplicația RO-Alert a fost actualizată și este gata de descărcat. Ce funcții sunt disponibile acum

Cookies