Fostul Palat al Fabricii Letea este de vânzare pentru 3,5 milioane de euro

Fostul Palat al Fabricii Letea este de vânzare pentru 3,5 milioane de euro

Fostul Palat al Fabricii Letea este de vânzare pentru 3,5 milioane de euro. Imobilul, care are 78 de camere, a fost construit în perioada 1923-1924, fiind scos la vânzare de Romania Sotheby’s International Realty.

Palatul poartă semnătura lui Paul Smărăndescu, unul dintre cei mai prolifici arhitecţi ai României secolului XX.

Activitatea intensă a zonei a făcut ca această proprietate să se transforme într-un adevărat centru de afaceri al acelor vremuri.

Totodată, importanţa zonei a determinat construirea Palatului Telefoanelor, 1931-1933, fiind prima clădire modernistă însemnată din Bucureşti, la doar câţiva paşi de Matei Millo 7.

Anii ’30 au reprezentat şi o perioadă de consolidare a statutului de centru comercial, Matei Millo 7 având ocupanţi precum Fabrica de hârtie Letea, o agenţie de publicitate (Rador Orient Radio), o fabrică de faianţă (Salzberg&Gronen), Vinurile Brătianu, Ziarul Bukarest Post, dar şi birouri ale unor liber profesionişti, ingineri şi doctori.

Deşi, de-a lungul timpului zona a schimbat ocupanţii săi, amplasarea în inima Bucureştiului a făcut ca aceasta să îşi păstreze atractivitatea.

Fostul Palat al Fabricii Letea are aproximativ 2,700 mp, suprafaţa terenului fiind de 517 metri pătraţi.

Și casa boierească Costa-Foru, situată pe Dealul Mitropoliei, la 200 de metri de Piaţa Unirii, este de vânzare pe site-ul Sotheby’s International Realty pentru 1,75 de milioane de euro. Conacul a fost deschis periodic publicului pentru evenimente culturale precum expoziţii, recitaluri, performence-uri ori tururi ghidate.

Casa este monument istoric de clasă B și a fost construită în anul 1894 după proiectul faimosului arhitect francez J.E. D’Alfonce de Saint Omer, la comanda familiei Costa-Foru.