ARHIVA B365

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, dus cu duba la audieri la DNA

Darius Vâlcov a fost dus cu duba la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit Realitatea TV.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, joi, că acceptă contestația depusă de DNA la decizia de judecare a lui Darius Vâlcov în stare de arest la domiciliu. Darius Vâlcov a fost arestat preventiv, pe 2 aprilie, în dosarul în care e acuzat de trafic de influență, pe vremea când era primar. Din cele 30 de zile legale de arest s-au redus cele 7 pe care le-a petrecut în arest la domiciliu, astfel că Darius Vâlcov a fost dus în Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru 23 de zile. Vâlcov ar fi recunoscut în fața judecătorilor faptele.

Poliția l-a ridicat pe Dariu Vâlcov chiar de la sediul DNA, unde participa la audieri. Vâlcov a fost chemat, joi, la sediul DNA din Bucureşti, de unde, cu puţin înainte de ora 18.00, a fost scos în cătuşe pentru a doua oară din sediul procurorilor anticorupţie şi transportat la arestul Poliţiei Capitalei.

Pe 26 martie, ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, acesta fiind plasat în arest la domiciliu, însă procurorii au făcut contestație.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a susținut în instanță că este de acord să fie supus la detectorul cu minciuni, considerând că nu există nicio probă relevantă împotriva lui la dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Informația apare în motivarea deciziei din data de 26 martie, prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov.

„Totodată, arată că, dacă există vreo dovadă că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență, să îi fie aplicată pedeapsa cea mai drastică, precizând faptul că acceptă inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar dacă nu există o probă relevantă în cauză”, este declarația dată de Vâlcov în instanță pe data de 26 martie, potrivit motivării.

Pe 31 martie, surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Darius Vâlcov a cerut la DNA încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă a fost refuzat de procurorul de caz.

Miercuri, procesul a durat aproximativ 20 de minute, după ce Darius Vâlcov nu a mai dorit să dea o declarație în fața judecătorilor.

În acest dosar, Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button