ARHIVA B365

Fostul ministru al Agriculturii, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut astfel condamnarea decisă, în aprilie 2011, în cazul lui Ioan Avram Mureşan de către instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a judecat la fond acest dosar.

Instanţa urmează să emită mandatul de executare a pedepsei, care va fi trimis în cazul lui Ioan Avram Mureşan la Serviciul Urmăriri din Poliţia Baia Mare, pentru punerea în executare, informează realitatea.net.

De asemenea, Completul de cinci judecători a păstrat şi sentinţele decise în cazul celorlalţi inculpaţi din dosar.

Astfel, Ioan Enea Truţă a rămas cu pedeapsa de şapte ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri şi a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, iar Silvia Căpitanu (fostă Buzatu) a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri.

Şi în cazul acestora, instanţa va emite mandatele de executare a pedepselor primite.

Pe latură civilă, instanţa i-a obligat pe cei trei, în solidar, la plata a 2.950.768,89 lei despăgubiri civile către Ministerul Agriculturii.

Jiga Dan a fost achitat pe motiv că fapta nu există în cazul acuzaţiei de luare de mită.

Ioan Avram Mureşan mai este condamnat la 3 ani de închisoare cu executare şi în dosarul „Caltaboşul”, împreună cu un alt fost ministru, Decebal Traian Remeş, însă sentinţa nu este definitivă. În acest dosar, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button