Fostul manager de la „Marie Curie” cere să fie repus în funcţie: Am recâştigat postul în instanţă

de:
25 mart. 2014
0 Afișari
Fostul manager de la

„Aştept să fiu pus în funcţie, respectându-se o hotărâre judecătorească. Deocamdată, sunt fostul manager al spitalului, dar am recâştigat postul”, a declarat dr. Smărăndache. Medicul a precizat că a decis să atace în instanţă decizia lui Nicolăescu de a-l demite pe motiv că aceasta era ilegală.

„În momentul în care am fost demis, eram în concediu medical. Suferisem un accident rutier. Ministrul din acea perioadă (Eugen Nicolăescu – n.r.) a găsit o metodă de a scăpa de mine. Am fost urmat la conducerea spitalului de un membru de partid. Nu s-a pus niciodată problema că spitalul nu funcţiona. În acea perioadă, nu puteam să mă apăr în deplinătatea puterilor mele. Am dat un comunicat de presă şi am vorbit cu câţiva jurnalişti. Cam asta a fost comunicarea mea pe acest subiect în acea vreme”, a spus Smărăndache, citat de gandul.info.

Fostul manager de la „Marie Curie” susţine că i s-au pus „în cârcă tot felul de lucruri”, drept argumente pentru demitere. „Sunt nevinovat. Îmi doresc să se respecte legea şi să se facă o reparaţie morală”, a mai menţionat fostul şef de la Spitalul Marie Curie.

Gabriel Smărăndache a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din România, una dintre acestea fiind subfinanţarea. Medicul este de părere că în România trebuie introdusă o coplată. „Aici mă refer în cazul actului medical care este la cerere, acel act medical neprogramat, acel act medical care constată sănătatea, şi nu boala. Mă refer la acest act medical oferit în condiţii speciale. Sunt oameni care îşi permit, dar care aleg să plece să se trateze în străinătate, în loc să cheltuiască banii la noi în ţară, chiar şi la privat”, a explicat fostul manager de la „Marie Curie”.

Tot la Gândul Live, Smărăndache a spus şi că, în opinia lui, medicii ar trebui să fie plătiţi şi în funcţie de câte cazuri au. „Cineva vine şi este program la medicul X. El nu doreşte să meargă la medicul X, ci la medicul Y. Pentru a se muta, va trebui să plătească o sumă. Medicul Y care vede mai mulţi pacienţi trebuie recompensat”, a spus dr. Smărăndache. Exodul medicilor a fost un alt subiect atins de fostul manager de la „Marie Curie”.

„Medicul pleacă greu, dar odată plecat, se întoarce şi mai greu. Sunt puţine cazurile de colegi care s-au întors. Nu s-au întors pentru că nu s-au acomodat, ci pentru că ceva i-a adus acasă. În viitor, nu îi va mai aduce nimic acasă, dacă nu se va face un pas important care să îi răsplătească. Nu mă refer la partea financiară, dar pentru o zi ordonată şi pentru un câştig sigur, medicul se întoarce”, a spus el.

Gabriel Smărăndache a fost demis de la conducerea Spitalului „Marie Curie”, în iulie 2013, de ministrul de atunci al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Nicolăescu a explicat atunci că în urma unor controale la „Marie Curie” au fost constatate deficienţe de management, el precizând că secţiile de chirurgie cardiovasculară şi de terapie intensivă neonatologie din spital, deşi dotate la standarde europene, nu sunt în funcţiune.

Cookies