ARHIVA B365

Fostul lider sindical Liviu Luca a fost CONDAMNAT la închisoare cu executare

Sindicalistul Liviu Luca a fost găsit vinovat de „folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite” şi de „fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie”. Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea acestuia la trei ani în regim de detenţie. Instanţa a decis ca timp de doi ani după executarea pedepsei să-i interzică dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie într-un sindicat.

El mai are o condamnare, în dosarul „Petromservice”, de 6 ani cu executare. Ambele sentinţe nu sunt definitive.

Alţi doi afacerişti implicaţi în aceat caz, au primit condamnări în detenţie: Florin Dumitrescu- 2 ani şi Neculai Miron- 2 ani şi 6 luni. Instanţa a constatat că firma păgubită, societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar), administrată de Tour Mirinvest Timişoara, nu s-a constituit parte civilă în această cauză.

Într-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 14 iulie 2014, în dosarul Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani şi 2 luni de închisoare, pe Octavian Ţurcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Decizia instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, iar următorul termen al procesului este pe 4 decembrie, conform adevărul.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button