Fostul hotel Howard Johnson din Bucureşti devine primul Sheraton din România

de:
20 ian. 2015
0 Afișari
Fostul hotel Howard Johnson din Bucureşti devine primul Sheraton din România

Contractul de franciză marchează astfel startul procesului de conversie a celor 270 de camere existente în cadrul Grand Plaza Bucureşti către un nou hotel Sheraton, scrie Mediafax.

„Suntem încântaţi să fim parteneri alături de Grand Plaza Hotel în realizarea primului nostru proiect de dezvoltare a unui hotel prin care vom introduce brandul Sheraton în capitala României, o capitală cu un potenţial şi o dinamică extraordinară”, a declarat într-un comunicat Michael Wale, preşedintele Starwood Hotels & Resorts, Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

El a adăugat că având cea mai mare notorietate şi reprezentare la nivelul portofoliului Starwood, Sheraton continuă să fie un „pionier” în mai multe pieţe emergente din întreaga lume.

MEDIAFAX a relatat la finele anului 2013, citând surse din piaţa hotelieră, că lanţul Starwood pregăteşte intrarea pe piaţa românească a brandului Sheraton, prin afilierea fostului hotel Dorobanţi.

Sheraton Bucharest Hotel va avea 270 de camere, două restaurante, un bar şi un club lounge.

Brandul Sheraton a finalizat recent o revitalizare comercială la nivel global în valoare de 6 miliarde dolari şi este în prezent în proces de extindere la nivel mondial, în valoare de 8 miliarde de dolari, aflat în derulare în următorii trei ani. Sheraton este deţinut de Starwood Hotels & Resorts Worldwide şi este cel mai mare brand al acestuia, fiind una dintre cele mai importante companii de ospitalitate şi agrement din lume, cu aproape 1.200 de imobile în 100 de ţări şi 181.400 de angajaţi în cadrul proprietăţilor sale deţinute şi administrate.

Starwood este un integrator complet, la nivel de proprietate de operare şi francizare pentru hoteluri, staţiuni şi reşedinţe, cu mărci precum Sf. Regis, Luxury Collection, W, Westin, Le Méridien, Sheraton, Four Points by Sheraton, Aloft şi Element.

Grand Plaza Hotel este proprietarul şi compania care operează Grand Plaza Hotel, fostul hotel Dorobanţi din Bucureşti.

La finele anului trecut Consiliul Concurenţei a anunţat aprobarea tranzacţiei prin care Tatika Investments din Cipru, care deţine Ramada Parc şi Ramada Plaza, preia International Business Trading, propriatara Howard Johnson Bucureşti, cele trei hoteluri aparţinând indirect, potrivit unor surse, omului de afaceri Radu Dimofte.

Cookies