ARHIVA B365

Fostul handbalist dinamovist, Ghiţă Licu, A MURIT

„Era un băiat muncitor, foarte bine dotat fizic. Se dăruia în teren, mai ales în faza de apărare”, îl caracterizează Cezar Nica, fost coechipier la Dinamo. „Păcat, era un uriaş cu suflet mare. Un mare sportiv, dar care a fost toată viaţa sa discret, nu i-a plăcut să epateze, să iasă în faţă”, spune şi Gheorghe Goran, coleg de echipă la succesul din 1970.

S-a retras acasă, la Proviţa
„Cînd a aflat anul trecut, prin noiembrie, că suferă de o boală incurabilă, a simţit că sfîrşitul e aproape. Un tip modest, care nu a vrut niciodată să supere pe nimeni. Nu a mai primit pe nimeni la el, nici măcar familia, de multe ori, cînd el avea dureri. Spunea că vrea ca lumea să-şi aducă aminte de el ca de handbalistul puternic, nu ca de omul bolnav şi nevoiaş”, a mărturisit Cristian Gaţu.

„S-a retras la Proviţa de Sus, lîngă Cîmpina, unde îşi construise o casă. Avea grijă de livada de pomi şi de gospodărie”, a spus şi Radu Voina.

Ghiţă Licu va fi înmormîntat joi, în comuna Pantelimon, de lîngă Bucureşti, cu onoruri militare, scrie gsp.ro.

Cristian Gaţu, fostul preşedinte al FRH, va organiza săptămîna viitoare, între 15 şi 17 aprilie, o întîlnire a foştilor campioni mondiali. „Săracul Ghiţă, nu a mai apucat să stăm de vorbă. Vom merge toţi, la cimitir, să aprindem o lumînare”, a declarat Gaţu.

Foştii mari handbalişti vor fi primiţi miercuri, 16 aprilie, şi de preşedintele Traian Băsescu. „Mai sîntem 26 de campioni mondiali la handbal. Ne împuţinăm, de la zi la zi”, a spus cu regret Gaţu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button