ȘTIRI

Fostul șef al Jandarmeriei, Costică Silion, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Judecatorii au stabilit ca este vinovat de fapte de coruptie privind reincadrarea in functie a unui subofiter care fusese trecut in rezerva de la Politia Romana, din motive disciplinare, informeaza Hotnews.ro, citand Mediafax.ro.

In acelasi dosar au fost condamnati, tot la trei ani de inchisoare cu suspendare, Ion Cringus, fostul adjunct al lui Silion la Jandarmeria Romana, Costica Neculai, Doru Chilibon, Iulian Lixandru, Mihai Traian si Dan Stefan Rusu.

Mircea Nitoi si Paul Panisoara au primit pedepse de trei ani de inchisoare cu suspendare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a mai dispus desfiintarea mai multor inscrisuri referitoare la concursul organizat in octombrie 2008, printre care si rezultatul obtinut de Paul Panisoara.

Prin decizia data in faza de apel a fost mentinuta sentinta de la prima instanta a dosarului, pe care cei noua au primit-o in 13 martie 2014.

Decizia luata miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva.

In februarie 2013, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari i-au trimis in judecata pe chestorul general de politie Costica Silion, fost inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane (IGJR), la acea data director general adjunct al Directiei Generale Management Operational din MAI, si pe generalul maior (in rezerva) Ion Crangus, fost inspector general adjunct al IGJR, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals si omisiunea sesizarii organelor judiciare.

Alaturi de acestia au fost judecati colonelul (r) Costica Neculai, fost sef al Directiei de Management si Resurse Umane din IGJR, colonelul (r) Doru Chilibon, fost sef al Serviciului de Recrutare, Incadrare si Promovare Personal – DMRU, ambii pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, instigare la fals intelectual, uz de fals si omisiunea sesizarii organelor judiciare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button