Fostul director CFR Marfă, Mihai Necolaiciuc, condamnat la 10 ani de închisoare

de:
03 iun. 2015
1 Afișari
Fostul director CFR Marfă, Mihai Necolaiciuc, condamnat la 10 ani de închisoare

Necolaiciuc este acuzat ca a achizitionat ilegal anumite bunuri la preturi supraevaluate. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este definitiva, putand fi contestata.

Acuzațiile de abuz în serviciu au fost formulate de procurorii DNA inițial în trei dosare separate, care apoi au fost reunite în procesul în care Mihai Necolaiciuc pentru acordarea ilegală a unei serii de contracte.

În primul dintre dosare, Mihai Necolaiciuc a fost trimis în judecată în 1 februarie 2008,cu acuzaţia de implicare într-o fraudă de 18 milioane de euro, reamintește Mediafax. Alături de alte nouă persoane, Mihai Necolaiciuc este acuzat că în calitate de director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române (CNCFR), în perioada 2001-2003, a angajat compania într-o serie de relaţii contractuale nelegale, în urma cărora au fost plătite din bugetul companiei, în mod ilegal, produse, bunuri şi servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei.

Prin aceste operaţiuni a fost creat un prejudiciu de 18,3 milioane de euro.

Necolaiciuc a fost ajutat, susţin procurorii de mai mulţi complici, care făceau parte din fosta conducere a CNCFR sau erau şefi de servicii – Mihail Gabriel Misir, Viorica Olăeru, Ilie Vlăduţ, Dragoş Vasile Vlăduţ, Maria Ana Matei, Octavian Costea, Adrian Ţolea-, dar şi de administratorii unor firme – Marius Ilişcă şi Ovidiu Lucian Nicula.

Necolaiciuc se afla in prezent in inchisoare intr-un alt dosar in care a fost condamnat, in octombrie 2014, la 4 ani si sase luni de inchisoare, fiind acuzat ca a cheltuit ilegal 2,7 milioane de euro din fondurile Bancii Europene de Investitii.

Cookies