Fostul director al ROMATSA, Aleodor Frâncu, audiat în dosarul accidentului din Apuseni, vineri

de:
05 dec. 2014
0 Afișari
Fostul director al ROMATSA, Aleodor Frâncu, audiat în dosarul accidentului din Apuseni, vineri

Tot vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), au mai fost audiate şi alte persoane în acelaşi dosar, urmând ca anchetatorii să încerce să obţină informaţii de mai mulţi martori în perioada imediat următoare, informează Mediafax.ro.

La sfârşitul lunii noiembrie, fostul preşedinte al Comisiei de investigaţie privind accidentul aviatic din munţii Apuseni, Sorin Cimpoeru, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, semnalând presiuni din partea superiorilor din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile. În urma depunerii plângerii, procurorii au început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Până la acest moment, în cadrul anchetei desfăşurate de PICCJ, ROMATSA a trimis, în urma solicitării venite de la procurori, transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei instituţii, în timpul zborului aeronavei. Pe lângă transcrierea convorbirilor, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au mai cerut de la ROMATSA şi documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului.

De asemenea, anchetatorii au solicitat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale fişele de caz referitoare la accidentul aviatic şi procedura urmată de operatorii serviciului 112, de la sesizare şi până la închiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operaţionale şi protocoalelor în vigoare. Procurorii au solicitat STS declasificarea convorbirilor efectuate prin 112 în ziua producerii accidentului aviatic din Apuseni, precum şi relaţii privind tehnicile de localizare a apelanţilor acestui serviciu.

Cookies