Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, URMĂRIT PENAL pentru mărturie mincinoasă

de:
11 apr. 2016
0 Afișari
Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, URMĂRIT PENAL pentru mărturie mincinoasă

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNCFR SA, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 05 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului București.

În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.

Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță și în care Necolaiciuc Mihai a fost audiat ca martor a fost mediatizat prin comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 30 septembrie 2015, la finalizarea anchetei fiind trimiși în judecată 3 inculpați, pentru infracțiuni de trafic de influență”, informează DNA.

Pe 3 iunie 2015, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la zece ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi utilizare a creditelor în alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane de euro.

Necolaiciuc mai are la activ o condamnare definitivă de 4 ani şi şase luni de închisoare, dată în octombrie 2014 de Curtea de Apel Bucureşti, pentru infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

În acest al doilea dosar, Necolaiciuc a fost eliberat condiţionat pe 17 iulie, după nouă luni de detentie, deoarece din pedeapsă i s-a scăzut perioada petrecută în arest preventiv, respectiv iunie 2009 – octombrie 2011.

Cookies