Fostul director adjunct al STS prins când lua 75.000 de euro mită a fost trimis în judecată. DNA cere menținerea controlului judiciar pe durata procesului

04 mai 2022
4035 Afișari
Fostul director adjunct al STS prins când lua 75.000 de euro mită a fost trimis în judecată. DNA cere menținerea controlului judiciar pe durata procesului
Fostul director adjunct al STS prins când lua 75.000 de euro mită a fost trimis în judecată. DNA cere menținerea controlului judiciar pe durata procesului | Sursă foto: Agerpres

DNA a informat miercuri, 4 mai 2022, că fostul director adjunct al STS, Florin Mihalache, a fost trimis în judecată.

Fostul director adjunct al STS prins când lua 75.000 de euro mită a fost trimis în judecată

Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă că un inculpat a fost trimis în judecată, după ce a fost prins luând 75.000 de euro mită.

Este vorba despre Florin Mihalache, fostul director adjunct al Serviciului de Telecomunicații Speciale, conform HotNews.ro.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ce se afla sub control judiciar, în data de 13 ianuarie 2022. Fostul director adjunct STS este reținut pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

  • trafic de influență,
  • spălare a banilor,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată.

DNA cere menținerea controlului judiciar pe durata procesului

În perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul a pretins de la administratorul unei societăți comerciale foloase materiale necuvenite, în schimbul influenței avute.

Inculpatul a pretins inițial un autoturism de lux, iar ulterior a cerul contravaloare acestuia, conform comunicatului transmis de DNA. În schimbul a cei 75.000 de euro acesta urma să stingă litigiile pe care administratorul le avea cu alte două societăți comerciale.

Pentru a putea justifica respectiva suma de bani, în data de 6 ianuarie 2022, inculpatul a încheiat un contract fictiv de împrumut cu administratorul societății, care este acum martor în proces.

Cei 75.000 de euro au fost primiți de către inculpat în data de 12 ianuarie 2022, dată la care a fost constatată infracțiunea flagrantă.

La acest moment dosarul a fost trimis Tribunalului București pentru judecare. Procurorii DNA au propus menținerea măsurii preventive a controlului judiciar.

DNA a transmis că această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului către instanță pentru judecare. Aceasta nu poate însă să elimine principiul prezumției de nevinovăție, de care beneficiază inculpatul.

Cookies