ARHIVA B365

Fostul deputat Mihail Boldea, pus în libertate

Un judecător de la Curtea de Apel Iaşi a înlocuit, vineri, măsura arestării lui Boldea cu cea a obligării de a nu părăsi ţara.

Totodată, instanţa din Iaşi a stabilit o serie de măsuri şi obligaţii pe care fostul demnitar trebuie să le respecte, în caz contrar acesta riscând să ajungă din nou după gratii. Una dintre obligaţii este aceea ca Boldea să nu ia legătura cu ceilalţi inculpat din dosar, cu părţile civile şi nici cu unii martori.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Ulterior, dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Galaţi la instanţa egală în grad din Iaşi, printr-o decizie a instanţei supreme.

Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsă în 22 martie 2012 şi încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instanţele i-au prelungit succesiv măsura.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea.

„Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale”, au precizat procurorii DIICOT.

Curtea a dispus totodată eliberarea provizorie sub control judiciar a lui Tudorel Vrânceanu, judecat în acelaşi dosar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button