Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost arestat, alături de alţi trei membri ai grupării sale

de:
06 aug. 2013
1 Afișari
Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost arestat, alături de alţi trei membri ai grupării sale

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis, în cursul nopţii de luni spre marţi, propunerile de arestare preventivă pentru patru dintre cei zece inculpaţi în dosarul furtului de combustibil din conducte, între care şi Gabriel Bivolaru, pentru infracţiunile de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani, scrie Mediafax, citat de RTV.

Pentru celelalte şase persoane implicate în acest dosar instanţa a luat decizia cercetării lor în libertate.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Fostul deputat Gabriel Bivolaru şi alţi opt membri ai reţelei sale au fot reţinuţi, duminică, o a zecea persoană, Gheorghe Mangalea, care reuşise însă să fugă, după ce a fost urmărit de poliţişti, a fost prinsă luni şi se află printre persoanele care au primit mandate de arestare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, inculpaţii furau ţiţei din conducte Conpet folosind instalaţii artizanale de perforare, după care încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone, disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, de unde erau transferate într-o cisternă, apoi îl duceau în depozitele unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari. Acolo, produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru.

Procurorul care a instrumentat cazul, Teodor Niţă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că acţiunea de monitorizare a acestei grupări a început la sfârşitul lunii mai, în urma unei informaţii, iar de atunci s-a început supravegherea inculpaţilor care furau ţiţeiul dintr-o conductă aflată în zona localităţii Nisipari.

„Era foarte inteligentă manevra. Camioanele stăteau la încărcat toată noaptea pentru că dacă ar fi dat drumul la presiune, ar fi apărut scăderi. Aşa, la 0,1 bari nu apăreau modificări pe grafic, deci era foarte greu observabil de cei de la Conpet. După care ajungea la Năvodari, la o rafinărie funcţională, dar neautorizată”, a precizat Teodor Niţă.

Cookies