Fostul deputat Alin Trășculescu a ajuns în arestul Poliției Capitalei

de:
30 nov. 2012
0 Afișari
Fostul deputat Alin Trășculescu a ajuns în arestul Poliției Capitalei

Fostul deputat Alin Trăşculescu a ajuns, joi seară, în jurul orei 19.30, în arestul Poliţiei Capitalei, pentru întocmirea formelor necesare încarcerării. Tot acolo a venit, aproximativ la aceeaşi oră, un cunoscut al fostului deputat, care i-a adus acestuia un costum, anunță gândul.info.

Alin Trăşculescu s-a prezentat la arestul Poliţiei, după ce a fost emis mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca fostul deputat Alin Trăşculescu să fie arestat preventiv pentru 29 de zile. Trăşculescu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă, el cerând 150.000 de euro de la un om de afaceri din Bucureşti, căruia i-a promis că îi va obţine contracte cu statul de la Ministerul Dezvoltării.

Tribunalul Bucureşti a judecat, joi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de înlocuire a măsurii preventive a lui Trăşculescu, respectiv a interdicţiei de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor cu cea de arest preventiv.

Instanţa a admis solicitarea procurorilor, astfel că fostul deputat va fi cercetat în stare de arest.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei arestarea preventivă a lui Trăşculescu invocând trei argumente esenţiale din anchetă. Primul se referă la starea de spaimă a denunţătorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit „îngrozit la DNA” pentru că „trebuie să returneze o şpagă unui deputat”. Procurorul a arătat că denunţătorul Vintilescu era într-o stare avansată de temere atunci când a făcut denunţul la DNA, după ce anunţase şi poliţia că recuperatorii l-au căutat acasă.

Al doilea argument care să probeze „îndrăzneala infracţională a deputatului” a fost acela că Trăşculescu „a tocmit” două persoane, Puiu Corneliu şi Dudeac, martori în cauză, care să se ocupe de paza şi supravegherea întâlnirilor sale cu Calotă şi Vintilescu. „El a asigurat această pază inclusiv la sediul său de partid, unde la momentul final aştepta confirmarea primirii banilor de către Calotă”, a spus procurorul.

Al treilea argument prezentat de procuror în faţa instanţei a a fost că anchetatorii DNA au fost şi ei contrafilaţi de cele două persoane angajate de Trăşculescu, ceea ce denotă şi mai mult gravitatea faptelor comise de fostul demnitar.

„Autoturismele DNA au fost luate în primire şi urmărite mai bine de şase ore de către oamenii angajaţi de Trăşculescu. (…) Doi martori au recunoscut până la acest moment că au fost instruiţi să depună mărturie mincinoasă şi inclusiv să falsifice documente pe care doreau să le depună chiar în acel moment la dosarul pe care îl instrumentau”, a mai arătat procurorul.

Cookies