SOLOMON WIGLER, fostul consilier al lui Oprescu, şi-a RECUNOSCUT faptele şi a făcut două denunţuri

de:
20 oct. 2015
2 Afișari
SOLOMON WIGLER, fostul consilier al lui Oprescu, şi-a RECUNOSCUT faptele şi a făcut două denunţuri

Avocatul lui Solomon Wigler, Pavel Abraham, a declarat marţi că Wigler a făcut şi două denunţuri.

„Nu este rezonabil să mai stea în arest. Nu sunt elemente de noutate. A făcut şi două denunţuri. De ce mai este închis. Unde este pericolul social în cazul lui Wigler?. Nu este un infractor de profesie. A recunoscut mai mult decât i s-a cerut. I s-a spus în faţă: trebuie să ni-l dai pe domnul Oprescu. Este în prag de divorţ şi are peste 60 de ani. Ne apropiem de maximul pe starea de arest. Cui foloseşte acest lucru? Parchetul nu a adus nicio proba până acum. Nu poate influența mijloacele de probă”, spune avocatul Abraham, care cere arest la domiciliu pentru Wigler, conform evz.ro.

La Tribunalul București are loc marţi un nou termen în dosarul în care Solomon Wigler, fostul consilier personal al primarului Sorin Oprescu.

În luna iunie, procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe WIGLER SOLOMON, consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. Solomon „Moni” Wigler, consilier personal al primarului general Sorin Oprescu, a fost reținut de procurorii DNA în timp ce primea mită 25.000 de euro. Conform indiciilor oferite de DNA, se pare că Wigler a cerut mită pentru construirea unor supermarketuri KAUFLAND de către S.C. Alpha Property Development S.R.L. și acceptarea unei donații de teren pe care Primăria să construiască un drum, tot de la KAUFLAND, prin intermediul S.C. Alpha Property Development S.R.L.

Iniţial, acesta a recunoscut în fața procurorilor DNA că a primit 204.000 euro de la administratorul unei firme (denunțător) pentru a-l ajuta să obțină autorizații de construire, însă neagă că i-ar fi dat din acești bani primarului general, Sorin Oprescu. 

Cookies