Fosta soție a lui Dorin Cocoș și fiul acestuia, audiați la DNA

de:
27 ian. 2015
0 Afișari
Fosta soție a lui Dorin Cocoș și fiul acestuia, audiați la DNA

Fiul omului de afaceri Dorin Cocoş a fost chemat la DNA în calitate de martor, potrivit surselor citate, scrie realitatea.net.

Mama lui Alin Cocoş şi prima soţie a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, a venit pentru a da declaraţii în acelaşi caz, ea fiind însoţită de avocatul William Brînză.

Nici Alin Cocoş, nici mama lui nu au făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

Dosarul Retrocedărilor. Surse judiciare afirmă că despăgubirea uriaşă acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian s-ar fi făcut contra unui comision de 10 milioane de euro, intermediat de Dorin Cocoş. Informaţiile apar în denunţurile şi motivarea arestării fostei şefe ANRP, Crinuţa Dumitrean.

Mărturii ale denunţătorilor din dosarul Alinei Bica, fostă şefă a DIICOT. Gheorghe Stelian ar fi discutat cu Dorin Cocoş despre posibilitatea obţinerii unor despăgubiri de la ANRP. În dosar apare şi numele lui Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş.

Declaraţia lui Stelian Gheorge: „I-am remis lui Cocoş Dorin, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10 milioane de euro, conform înţelegerii avute. Tot după soluţionarea dosarului, în anturajul lui Dorin Cocoş l-am întâlnit pe Diacomatu Sergiu, vicepreşedintele ANRP, despre care am înţeles că era persoana la care a intervenit Dorin Cocoş”, se arată în motivarea motivarea arestării preventive.

Declaraţia lui Sergiu Diacomatu: „L-am cunoscut pe Alin Cocoş, iar prin intermediul acestuia, şi pe tatăl său, Dorin Cocoş. Pe parcursul relaţiei cu Dorin Cocoş, prin prisma influenţei politice pe care acesta o deţinea la nivelul PDL, partid aflat la guvernare în perioada respectivă mi-a promis că voi fi menţinut în funcţie, dar în situaţia în care va avea nevoie de sprijinul meu în legătură cu activitatea de la ANRP, să i-l ofer necondiţionat.”

„De asemenea, ştiu că preşedintele Crinuţa Dumitrean era sprijinită de către Ioan Oltean, un alt membru important al PDL care, la aproape fiecare şedinţă de birou politic îmi solicita demiterea. (…) La sfârşitul lui 2010, Dorin Cocoş mi-a dat pe un bileţel numărul unui dosar aflat la ANRP şi mi-a cerut sprijinul pentru soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a acestui dosar. (…) Solicitantul despăgubirii din dosar era Gheorghe Stelian.”

Cookies