Fosta platformă industrială IMGB va dispărea. Pe suprafața ei se va construi cel mai mare ansamblu rezidențial din sudul Bucureștiului

04 apr. 2022
76362 afișări
Fosta platformă industrială IMGB va dispărea. Pe suprafața ei se va construi cel mai mare ansamblu rezidențial din sudul Bucureștiului

Unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale din București va fi realizat în sudul orașului și va lua locul fostei platforme industriale IMGB. Fosta fabrică de mașini grele, deținută de sud-coreeni, și-a anunțat încetarea activității la finalul anului 2021 și a fost preluată de SIF 1, activul de interes fiind terenul de 54 de hectare pe care se întinde vechea platformă.

Fără mașini în zona de locuințe, accesul se face prin pasarele

Noul cartier va beneficia de zone verzi extinse, fără mașini pe străzile interioare, un centru comunitar, grădiniță și aproximativ 3.800 de locuri de parcare în clădiri dedicate, conectate la blocurile de locuințe printr-o rețea de pasarele, se arată în descrierea proiectului de pe primekapital.com.

Partea rezidențială va ocupa 242.400 mp, va necesita o investiție de aproape 190 milioane euro și presupune construcția a 3.149 apartamente. Finalizarea proiectului este estimată pentru perioada 2025-2027, scrie moneybuzz.ro.

Partea de retail va funcționa sub brandul IMGB Value Centre și va ocupa 28.000 mp, cu spații comerciale accesibile din parcare. Investiția în componenta de retail este estimată la 43,8 milioane euro.

Prima fază a dezvoltării comerciale se va deschide în decembrie 2024. În viitor, IMGB Value Centre va fi extins până la peste 60.000 mp.

Citește și….

 

 

Cookies