Fosta fabrică Aversa de la Obor este demolată. În loc, proprietarii vor să construiască zgârie nori și clădiri de birouri

17 iul. 2022
13658 Afișari
Fosta fabrică Aversa de la Obor este demolată. În loc, proprietarii vor să construiască zgârie nori și clădiri de birouri
Fosta fabrică Aversa de la Obor este demolată. În loc, proprietarii vor să construiască zgârie nori și clădiri de birouri. Sursa foto: Captură/ observatornews.ro

A început să fie demolată fosta fabrică Aversa, aflată vis-a-vis de Piața Obor din București. Autorizația de demolare a fost aprobată la sfârșitul lunii mai de către Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Aproximativ 10 hectare de teren vor rămâne libere, iar proprietarii își doresc să construiască blocuri de locuințe, birouri și un complex comercial. Clădirile ar urma să aibă înălțimea maximă de 25 de etaje. Autorizația de construire încă nu a fost emisă, relateaza hotnews.ro.

Fosta fabrică Aversa de la Obor este demolată

La data de 31 mai 2022, Primăria Sectorului 2 i-a eliberat investitorului autorizația autorizația de demolare pentru clădirile aflate pe terenul fabricii.

De asemenea, Primăria a declarat ca fiind legale și lucrările de desființare realizate fără autorizație, potrivit datelor oficiale de pe site-ul Primăriei S2, autorizația de desființare cuprinde și ”desfiinţare construcţii existente pe teren şi autorizarea lucrărilor de desfiinţare executate în mod neautorizat, în baza Ordonanţei de clasare din data 10.02.2020”.

Ce ar urma să se construiască

Proprietarii care dețin terenul fostei fabrici Aversa ar urma să construiască un ansamblu rezidențial, complex comercial și clădiri de birouri.

În perioada 2018-2019, proprietarii au cerut aprobarea proiectului printr-un Plan Urbanistic Zonal la Primăria Municipiului București. Conform planului prezentat la acea vreme, proprietarii doreau să construiască:

  • 7 clădiri de 20 etaje,
  • 6 clădiri de 15 etaje,
  • o clădire de 11 etaje,
  • o clădire de 8 etaje,
  • 6 clădiri de 18 etaje,
  • două de 22 etaje,
  • 4 turnuri de 27 de etaje.

În luna august, anul 2020, a fost aprobat PUZ-ul Coordonator al Sectorului 2, s-a modificat regulamentul de urbanism în zonă, iar investitorii au venit să ceară autorizare directă.

Astfel, investitorul S.C. SKYLIGHT RESIDENCE S.R.L. a cerut și a și obținut de la Primăria Sectorului 2, la data de 30 septembrie 2020, un certificat de urbanism pentru ”construire complex comercial-parter înalt, ansamblu rezidențial cu regim de înălțime maxim 2S+P+9E, 2S+P+11E, 2S+P+17E, 2S+P+18E, 2S+P+20E, 2S+P+22E, 2S+P+25E (5 etape), clădiri pt. birouri 2S+P+10E și funcțiuni conexe, realizare amenajări exterioare (circulații carosabile și pietonale, amenajări peisagistice și spații verzi, platforme exterioare, împrejmuiri).

Detaliile despre demolarea fostei fabrici Aversa de la Obor pot fi citite AICI.

Cookies