Fosta directoare a licelului „Bolintineanu” află dacă va fi judecată în libertate

de:
30 aug. 2013
0 Afișari
Fosta directoare a licelului

Costica Varzaru a fost trimisa in judecata pe 23 august de procurorii Parchetului Capitalei, in stare de arest preventiv, fiind acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013, transmite Agerpres.

Costica Varzaru va fi judecata pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si instigare la tentativa la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Gina Ciontoiu (membra a comitetului de parinti), Elena Dumitru si Maria Mimoza Vulcu (vicepresedinta a comisiei de bacalaureat).

In perioada mai-iunie 2013, Costica Varzaru, in calitate de director al Liceului Teoretic ‘Dimitrie Bolintineanu’ din Bucuresti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membra a comitetului de parinti, a pretins si primit bani de la elevi ai liceului inscrisi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-si folosi influenta fata de membrii comisiei de bacalaureat si fata de cadrele didactice cu atributii de supraveghere, in scopul promovarii examenelor de catre elevi, arata un comunicat al Parchetului Capitalei

Mecanismul de fraudare a examenului de bacalaureat a fost urmatorul: sumele de bani colectate urmau a fi inmanate cadrelor didactice supraveghetoare, atat direct de catre inculpata Costica Varzaru, cat si disimulat, in pachete de tigari/reviste/ziare pozitionate pe catedrele din salile de examinare. Imediat dupa deschiderea subiectelor, Costica Varzaru urma sa convoace profesorii care predau disciplinele de examen, pentru a rezolva subiectele, care erau ulterior multiplicate.

Distribuirea foilor cu rezolvarile subiectelor urma sa se realizeze de catre Costica Varzaru si alti profesori ai unitatii scolare, sub pretextul suplimentarii filelor de „ciorne”.

S-a mai retinut ca, in perioada 25 – 30 iunie 2013, Costica Varzaru a facut si demersuri pentru desemnarea unor membri si a unor supraveghetori asupra carora sa-si poata folosi influenta in sensul indicat anterior.

Cookies